Jaakkola | Kerava

Ideoita ihaniin kotiin

Jaakkola asuinalueena

Jaakkola on Keravan, virkeän radanvarsikaupungin, suosittu asuinalue Keski-Uudellamaalla. Jaakkolassa viihtyvät kaikenikäiset, eikä ihme, koska kaikki palvelut, liikunta- ja virkistysmahdollisuudet sekä juna-asema löytyvät kävely- ja pyörämatkan päästä. Hyvällä paikalla on myös ensimmäinen kerrostalokohteemme: Lintulammenkadun ja Sibeliuksentien kulmauksessa.

Puistoistaan ja kävelykadustaan tunnetun Keravan viihtyisä kaupunginosa sijaitsee pääradan itäpuolella. Idyllisellä puurakenteisella rautatieasemalla pysähtyvät lähiliikenteen junat vievät nopeasti pääkaupunkiseudulle ja alle puolessa tunnissa Helsinkiin. 

Myös autoilevalle Jaakkolan sijainti on mitä loistavin: itäpuolella on muutaman minuutin päässä Lahdenväylä, länsipuolelle Tuusulanväylälle ajat noin 10 minuutissa ja saman verran etelään, niin olet jo Kehä III:lla.

Ulkoilmaelämää Jaakkolassa

Ihanat puistot Jaakkolassa

 

Pyöräillen Jaakkolassa

Virkisty ja liiku

Keravan keskipisteenä loistaa vehreä Aurinkomäki, suosittu puisto, jossa maistuvat piknikeväät ja hurmaavat kauniit istutukset. Täällä noin puolen kilometrin päässä kerrostalokohteistamme nautit iloisista kaupunkitapahtumista, joiden areenana on katettu esiintymislava tai koko puistoistaan kuuluisa Keravan keskusta.

Kalevan urheilupuisto kutsuu puolestaan jalkapalloilemaan ja yleisurheilemaan. Sieltä löytyvät myös jäähalli ja kuntorata, ja uimaan pääset maauimalaan sekä syksyllä 2018 täysin remontoituna avautuvaan uimahalliin. Keinukallion urheilupuistossa harrastetaan talvisin hiihtoa ja kesäisin vaikkapa frisbeegolfia, jousiammuntaa ja lennokkeja. Juoksuportaat vievät Keinukallion kukkulalle ihastelemaan seudun komeita maisemia. 

Vain noin kilometri, niin olet Keravanjoen rannalla. Viiden kilometrin päässä Tuusulan puolella sijaitsee Tuusulanjärvi. Pyöräretki sen ympäri on samalla tutustumiskierros Sibeliuksen Ainolaan ja muihin alueen taiteilijakoteihin.

Keravan Kaupunkitekniikka ja Keravan Urheilijat ovat valmistaneet suunnistuskarttoja kuntalaisten vapaaseen käyttöön. Niistä on hyötyä myös sienestäjille ja marjastajille. Löydät kartat täältä

Palvelut & etäisyydet

Jaakkolan kohteemme sijoittuu aivan Keravan kattavien palveluiden naapuriin, lähelle juna-asemaa ja Lahden moottoritietä. 

  • alle 2 km päässä kohteestamme on 12 päiväkotia, 8 koulua, Keudan kaksi toimipistettä, lukio ja aikuislukio sekä Keravan opisto
  • lähikauppa 50 m, Keravan monipuoliset kaupalliset palvelut kuten Citymarket ja Prisma alle 10 minuutin kävelymatkan päässä
  • terveysasema sekä äitiys- ja lastenneuvola 1,7 km
  • taide- ja museokeskus Sinkka 120 m, kaupunginkirjasto 850 m, Kerava-sali  900 m
  • Kalevan urheilupuisto 1,7 km (mm. jäähalli, lämmitettävä jalkapallonurmi, yleisurheilukenttä, kuntorata), Keinukallion urheilupuisto 2,4 km (mm. juoksuportaat, 10 km valaistuja ulkoilureittejä, laajat luonnonnurmikentät, frisbeegolfrata), uimahalli (avautuu täysin remontoituna syksyllä 2018) 1,5 km, maauimala 2,4 km
  • Lahdenväylä 2 min., Kehä III 10 min., Tuusulanväylä 10 min., kauppakeskus Jumbo Vantaalla 18 min., Helsinki-Vantaan lentoasema 18 min.

Jaakkolan aluekartta

Keravan vesitorni on näyttävä maamerkki

Mallikkaasti nyt ja ennen

Jaakkolassa ja ylipäätään Keravalla liikut näppärästi kävellen ja pyörällä. Suurin osa palveluista sijoittuu Suomen pisimpiin kuuluvan kävelykadun varrelle, ja kaupungin ydinkeskustaan ei ole autoilla asiaa. Lukuisista pyöräteistään kaupunki pitää hyvää huolta. Keravaa ei suotta kutsuta kevyen liikenteen mallikaupungiksi.

Lähellä kohteitamme käydään Keravan vanhinta yhä toiminnassa olevaa koulua, Ali-Keravan koulua. Lähiseudun maanviljelijät perustivat sen jo vuonna 1889. Tuolta muutaman sadan metrin päässä sijaitsee Keravan koulun Jaakkolan toimipiste. 

Asuinalueen historiaa ei voi ohittaa mainitsematta asuntomessuja. Maamme kolmannet valtakunnalliset asuntomessut järjestettiin Jaakkolassa kesällä 1974. Kotikumpu-nimiselle messualueelle rakennettiin 159 asuntoa, joista oli mahdollisuus tutustua tarkemmin 38 asuntoon. Messuvieraita Jaakkolassa kävi odotettua enemmän, jopa 170 000.

Koiran kanssa Keravalla

Tyyppi
Huoneluku
Alue
Tulossa Ihania koteja Jaakkola | Kerava Kerrostalot Tutustu