fbpx

Espoon Henttaanlaaksossa yhdistyvät puistomaisemat ja sujuva arki


Espoon sydämestä löytyy ihastuttava Henttaanlaakson asuinalue. Länsipuolelta Espoon keskuspuiston kehystämä Henttaanlaakso rajautuu idässä Suurpellon Lukutoriin ja Kehä II:n, pohjoisessa Turunväylään ja etelässä Olarin palvelu- ja aktiviteettikeskittymään.

Moderni merenrantakaupunki Espoo

Helsingin metropolialueeseen kuuluvassa Espoossa asuu hieman vajaa 300 000 asukasta. Innovatiivisten teknologiayritysten kotikaupunkina tunnettu Espoo on kovasta kasvustaan ja kehityksestään huolimatta idyllinen, merellistä tunnelmaa huokuva kaupunki.

Espoossa kulkiessaan ei välttämättä heti uskoisikaan, että pääkaupunkiin hurauttaa metrolla vain 10 minuutissa. Merenrantaviivaa mukaileva kymmenien kilometrien pituinen rantaraitti, Espoon suuri keskuspuisto ja kaupunkia koillispuolelta rajaava Nuuksion kansallispuisto tuovat luonnon osaksi kaupunkilaisten jokapäiväistä arkea.

Henttaanlaakso – aarre Espoon sydämessä

Vaikka Henttaanlaakso sijaitsee kirjaimellisesti keskellä Espoon aktiivista sykettä, värittävät asuinaluetta kuitenkin vehreät puistomaisemat. Henttaanlaaksossa on tiettävästi sijainnut jo myöhäiskeskiajalla kylä, jonka kantataloista Storhemtistä ja Lillhemtistä myös kaupunginosan puistot ovat saaneet nimensä.

Tänä päivänä Henttaanlaakson seutu on rauhallinen, noin 4000 asukkaan asuinalue, jossa viihdytään niin arkena kuin vapaalla. Vaikka Henttaanlakso on kasvanut vauhdikkaasti 2010-luvulta alkaen, on alueen kaavoituksessa säilytetty kaupunginosan arvokkaat puistomaisemat.

Yltäkylläisyyttä kaupungin ytimessä

Kahden valtatien välimaastoon sijoittuvasta Henttaanlaaksosta on helppo kulkea moneen suuntaan. Omalla autolla Länsiväylää ja Kehä II:ta pitkin Helsingin keskustaan ajaa vain 20 minuuttia. Alueen läpi kulkevat myös useat bussilinjat, joilla matkataan sujuvasti niin ympäri Espoota kuin vaikkapa vierailulle Suomen onnellisimmiksin tituleerattuun naapurikunta Kauniaisiin. Linja-autoilla Henttaanlaaksosta hoituu myös toimiva syöttöliikenne Niittykummun metroasemalle – ja kaavaillaanpa lähistöltä kulkemaan myös uutta pikaraitiotietä.

Eikä Henttaanlaksosta palveluiden perässä tarvitse kovin kauan matkata – löytyväthän lähimmät palvelut aivan naapurista, Suurpellon Lukutorin ympäriltä. Lukutoria ympäröivät monet kivijalkaliikkeet, kahvilat ja ravintolat, ja lisäksi torin laidalla sijaitsee kauppakeskus Suuris kattavine palveluineen. Myös Espoon suurimpaan kauppakeskukseen, Iso Omenaan, on vain muutaman kilometrin matka.

Perheellisiä ilahduttaa tieto lähiseudun useista päiväkodeista ja kouluista. Vain 600 metrin päässä sijaitsee Opinmäen kampus, josta löytyy niin päiväkoti, alakoulu, Espoon kansainvälinen peruskoulu kuin kirjasto ja monitoimitilat. Olarin yläkoulu ja lukio sekä Espoon Steinerkoulu löytyvät myös vain 1,5 kilometrin päästä Henttaan eteläpuolelta.

Lähes tuhat hehtaaria villiä luontoa – aivan nurkan takana

Arjen palveluiden lisäksi Henttaa tarjoaa mahdollisuuksia myös antoisaan vapaa-aikaan. Lähistöllä sijaitsee useita leikkipuistoja sekä Suurpellon koirapuisto ja suosittu Olarin skeittipuisto. Myös harrastaminen ja tavoitteellisempikin urheilu on tehty Henttaassa helpoksi: vain muutaman kilometrin päässä sijaitsevat esimerkiksi Tapiolan monipuolinen urheilupuisto, Tapiola Golf ja Taavinkylän frisbeegolfrata. Täydentääpä naapurikaupunki Kauniainen yltäkylläistä kattausta vieläpä hiihtokeskuksella ja ratsastuskoululla.

Lisäksi koko Henttaanlaakson aluetta kehystää Espoon keskuspuisto, joka on lähes 900 hehtaarin luontoalue Espoon keskellä. Keskuspuiston monimuotoinen luonto metsineen, soineen ja kallioineen tarjoaa arvokkaan virkistysalueen kaupungin asukkaille. Puiston muhkea marja- ja sienisato täydentää monen espoolaisen ruokapöytää. Lisäksi keskuspuistossa on monia eri luontoreittejä, kuntoratoja, suunnistusrasteja sekä talvisin hiihtolatuja.

Henttaanlaakso pähkinänkuoressa:

  • Keskuspuiston kehystämä kaupunginosa keskellä Espoota
  • Liikenteen risteyskohtana alueelta on helppo kulkea moneen suuntaan
  • Matka-aika Helsingin keskustaan omalla autolla 20 min ja linja-autolla alle 45 min, syöttöliikenteen avulla pääkaupunkiin voi matkustaa helposti myös metrolla
  • Kävelyetäisyydellä kauppakeskus, kahviloita ja ravintoloita, päiväkodit, peruskoulut ja lukio, sekä useita vapaa-ajan aktiviteetteja
  • Kahden oman puistoalueen lisäksi naapurissa 900 hehtaarin Espoon keskuspuisto luontoreitteineen

Henttaanlaaksossa idylliset puistomaisemat ja luonnonläheisyys yhdistyvät upeasti sujuvaan arkeen ja aktiiviseen vapaa-aikaan. Tutustu kohteisiimme Henttaanlaaksossa ja löydä oma, Ihana kotisi!

Henttaanlaakson myytävät asunnot