fbpx

Espoon keskuksessa kaikki tarvittava löytyy kävelymatkan päästä


Espoon keskus on Espoon hallinnollinen keskus ja vanha kaupunginosa, joka kehittyy ja modernisoituu vauhdikkaasti. Alueelle uusia asukkaita houkuttelevat ainutlaatuisen monipuolinen palvelutarjonta, sujuvat kulkuyhteydet sekä laaja lähiluonto.

Vauhdikkaasti kasvava Espoo

Espoo on vauhdikkaasti kehittyvä merenrantakaupunki pääkaupungin kupeessa. Espoon rauhallinen tunnelma sekä erinomaiset kulkuyhteydet Helsinkiin houkuttelevat kaupunkiin erityisesti lapsiperheitä ja pääkaupungissa työssä käyviä. Jo aiemminkin erinomaisia kulkuyhteyksiä pääkaupunkiin on täydennetty metrolla, joka kulkee Espoon Keilaniemestä Helsingin keskustaan vain reilussa 10 minuutissa. Tulevaisuudessa myös Raide-Jokerin pikaraitiolinja tehostaa Espoon ja Helsingin välistä liikennettä.

Koska Espoossa panostetaan aktiivisesti kasvuun kehitykseen ja moderniin kaupunkisuunnitteluun, se tarjoaa erinomaiset edellytykset yrityselämän elinvoimaisuudelle ja täten myös asukkaiden arjen sujuvuuteen. Vauhdikkaasta kasvustaan huolimatta Espoon upea, merellinen luonto on säilyttänyt paikkansa suunnittelun keskiössä: rajaahan kaupungin koillispuolta Nuuksion kansallispuisto, keskiosia halkoo suuri keskuspuisto ja merenrantaviivaa mukailee kymmenien kilometrien pituinen rantaraitti.

Espoon keskus – kirjaimellisesti keskellä Espoota

Palvelut

Espoon keskus sijaitsee nimensä mukaisesti keskellä Espoota, minkä johdosta se toimiikin Espoon hallinnollisena keskuksena virasto- ja kaupungintaloineen. Hallinnollisen keskuksen ympärille on vuosikymmenten aikana kasvanut kattava palvelukeskittymä, jossa kaikki tarvittava on saavutettavissa kävelyetäisyydellä. 2020-luvulla Espoon keskuksen palvelukeskittymää tullaan modernisoimaan muun muassa korvaamalla vanhoja kiinteistöjä uusilla toimitila- ja asuinrakennuksilla sekä viihtyisillä piha-alueilla ja toimivilla kevyen liikenteen väylillä.

Espoon keskuksen palvelutarjonnan kulmakiviä ovat lähes vierekkäin seisovat kauppakeskukset Espoontori ja Entresse, joissa asukkaita ja ohikulkijoita palvelee lähes 80 eri liikettä aina päivittäistavarakaupoista ravintoloihin, erikoisliikkeisiin sekä kauneus- ja hyvinvointipalveluihin. Perheiden arkea helpottavat monipuolisten kaupallisten palveluiden lisäksi myös kattavat julkiset palvelut, kuten terveysasema, kirjasto sekä useat päiväkodit ja peruskoulut – unohtamatta Kuninkaantien lukiota ja ammattioppilaitos Omnian toimipistettä.

Kulkuyhteydet

Vaikka Espoon keskuksen yltäkylläisen palvelutarjonnan ääreltä ei välttämättä kovin usein tarvitsekaan poistua, ovat myös kulkuyhteydet alueella ensiluokkaiset – kiitos erityisesti aluetta halkovan junaradan. Espoon keskuksen rautatieasemalta hurautat Helsinkiin vain reilussa 20 minuutissa, ja asema tulee tulevaisudeessa olemaan myös “Turun tunnin juna”-hankkeen reitillä. Junan lisäksi liikkuminen on sujuvaa myös lukuisten linja-autoyhteyksien sekä aluetta kehystävien Kehä III:n ja Turunväylän ansiosta.

Luonto ja liikunta

Espoon keskus ei vilkkaista liikenneyhteyksistään ja kattavista palveluistaan huolimatta ole kuitenkaan mikään tylsä asfalttiviidakko. Palvelukeskittymän kupeessa sijaitsee Kaivomestarin rakennus, josta löydät työväenopiston lisäksi Keski-Espoon uimahallin, liikuntahallin ja kuntosalin.

Espoon valtava keskuspuisto sijaitsee aivan nurkan takana ja tarjoaa rauhoittavan luontoelämysten lisäksi myös monipuolisia aktiviteetteja, kuten ulkoliikuntapaikkoja, kuntoportaita sekä leikki- ja koirapuistoja. Espoon keskuksen pohjoispuolelta löytyy jopa golf-keskus ja skeittipuisto innokkaille harrastajille.

Espoon keskus pähkinänkuoressa:

  • Espoon keskellä sijaitseva kaupungin hallinnollinen keskus ja kehittyvä asuinalue
  • Palvelukeskittymä koostuu monipuolisista julkisista ja kaupallisista palveluista, joista merkittävimpinä kauppakeskukset Espoontori ja Entresse
  • Matka-aika Espoon keskuksen rautatieasemalta Helsinkiin reilu 20 min, omalla autolla noin puoli tuntia
  • Vapaa-ajan aktiviteetteja tarjoavat mm. Kaivomestarin rakennuksen uima- ja liikuntahallit sekä aluetta kehystävä Espoon keskuspuisto

Espoon keskuksessa arki sujuu ja elämä maistuu – elit sitten arkea opiskelijana, työssäkäyvänä, lapsiperheessä tai eläkkeellä. Tutustu uusiin Ihaniin koteihimme Espoon keskuksessa!

Espoon keskuksen myytävät asunnot