fbpx

Espoon Vermonniityssä on kaikkea sopivassa suhteessa


Vermonniitty on uusi asuinalue Espoossa Leppävaaran ja Vermon vieressä, aivan Helsingin rajalla. Alueelta on erinomaiset kulkuyhteydet esimerkiksi Helsingin keskustaan, ja siellä on palvelut ympärillä ja luontoonkin lyhyt matka. Se tulee olemaan yksi Espoon houkuttelevimmista asuinalueista.

Vauhdikkaasti kasvava Espoo

Espoo on vauhdikkaasti kehittyvä merenrantakaupunki pääkaupungin kupeessa. Espoon rauhallinen tunnelma sekä erinomaiset kulkuyhteydet Helsinkiin houkuttelevat kaupunkiin erityisesti lapsiperheitä ja pääkaupungissa työssä käyviä. Jo aiemminkin erinomaiset kulkuyhteydet pääkaupunkiin täydentyvät lähitulevaisuudessa Raide-Jokerin pikaraitiolinjalla.

Koska Espoossa panostetaan aktiivisesti kasvuun, kehitykseen ja moderniin kaupunkisuunnitteluun, se tarjoaa erinomaiset edellytykset elinvoimaiselle yrityselämälle ja siten myös asukkaiden sujuvalle arjelle. Vauhdikkaasta kasvustaan huolimatta Espoon upea, merellinen luonto on säilyttänyt paikkansa suunnittelun keskiössä: rajaahan kaupungin koillispuolta Nuuksion kansallispuisto, keskiosia halkoo suuri keskuspuisto ja merenrantaviivaa mukailee kymmenien kilometrien pituinen rantaraitti.

Vermonniitty Helsingin rajan vieressä

Vermonniitty sijaitsee Vermon kuuluisan raviradan vieressä, Helsingin rajalla Leppävaaran naapurina. Kaikkialle on loistavat kulkuyhteydet: Kehä I, Turunväylä ja Rantarata kulkevat aivan vierestä. Autolla ajat lentokentälle 20 minuutissa ja Helsingin keskustaan 15 minuutissa.

Elämä Vermonniityssä on helppoa myös ilman autoa, sillä alueella on paljon kävely- ja pyöräteitä ja bussilla sekä junalla pääsee kulkemaan helposti. Leppävaaran ja Mäkkylän asemat ovat lyhyen matkan päässä ja juna kulkee Helsingin keskustaan 13 minuutissa. Leppävaarassa pysähtyvät myös Helsinki-Turku-reitin junat. Muutaman vuoden kuluttua valmistuvalla Raide-Jokerin pikaraitiolinjalla on kolme pysäkkiä Vermonniityn tuntumassa.

Palvelut

Runsaiden palveluiden ansiosta aktiivinen elämä Vermonniityssä on vaivatonta. Kaikki arjen peruspalvelut, kuten ruokakaupat, kahvilat ja ravintolat, ovat hyvin lähellä – 1 km säteellä on arviolta 200 kauppaa ja 40 ravintolaa ja kahvilaa! Lähistöllä kävelymatkan päässä on myös Sellon suuri kauppakeskus ja sen 170 liikettä. Perkkaalle Leppävaaran kupeeseen ollaan rakentamassa Hatsinanpuiston liike- ja liikuntapuistoa.

Vermonniityssä ja sen välittömässä läheisyydessä on jo nyt Perkkaanpuiston koulu sekä Majurinkulman päiväkoti, joka painottaa osallisuutta ja kestävää kehitystä. Uusi Perkkaan koulu aloittaa syyslukukaudella 2022 ja Perkkaaseen on tulossa myös päiväkoti. Päiväkoteja on lähialueella on kaikkiaan 10. Vermonniitty on suunniteltu alusta alkaen esteettömäksi.

Harrastukset ja luonto

Aktiivista kaupunkielämää täydentää luonnon läheisyys ja lukuisat liikuntamahdollisuudet: Vermonniityn naapurina on merellinen ja historiallinen miljöö. Lähellä on Talin laaja puistoalue monipuolisine ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksineen. Talinhuipulta löydät frisbeegolfradan lisäksi koirapuiston ja koiraharrastuskentän. Talin liikuntapuistossa harrastat esimerkiksi pallopelejä, kuntoilua ja keilausta, ja onhan Talissa myös täysimittainen golfkenttä. Vermon kuuluisa ravirata on aivan Vermonniityn vieressä.

Merenranta on vain muutaman minuutin päässä jalkaisin ja Laajalahden merenrantamaisemissa ulkoilet pitkospuilla. Seudulla on myös paljon kävely- ja pyöräteiden yhdistämiä puistoja sekä liikunta- ja leikkipaikkoja. Lähistöltä löydät myös siirtolapuutarhan, uimahalleja sekä maauimalan.

Vermonniitty pähkinänkuoressa:

– Espoossa Helsingin rajalla sijaitseva uusi asuinalue

– Kaikki arjen palvelut, koulut ja päiväkodit vieressä, kauppakeskus Sello kävelymatkan päässä

– Loistavat yhteydet omalla autolla ja joukkoliikenteellä, kuten busseilla ja junilla – Raide-Jokeri tulossa lähivuosina

– Omalla autolla Helsingin keskustaan 15 minuutissa, junalla 13 minuutissa

– Lähellä merenrantaa, harrastuspaikkoja sekä esimerkiksi Talin laaja puistoalue

Nauti kaupungin sykkeestä ja luonnon läheisyydestä – tutustu uusiin, Ihaniin koteihimme Vermonniityssä!