fbpx

Helsingin Pirkkolassa asut yhteisöllisesti palveluiden luona


Pirkkola on Pohjois-Helsingissä sijaitseva, pientaloistaan tunnettu asuinalue, joka on noussut yhdeksi Helsingin halutuimmista alueista. Vahvan yhteisöllisessä Pirkkolassa on palvelut lähellä ja sen keskellä sijaitseva liikuntapuisto on liikkujan unelma. Kulkuyhteydet Helsingin keskustaan ovat erinomaiset niin omalla autolla kuin bussillakin. 

Pirkkola – rauhallista elämää pääkaupungissa

Pirkkola tunnetaan idyllisestä asuinalueestaan, joka yhdistää houkuttelevasti yhteisöllisen elämän ja pääkaupungin palvelut. Täällä kuljet kaarevia katuja ja ihailet erivärisiä, harjakattoisia rintamamiestaloja persoonallisine puutarhoineen. 

Pohjois-Helsingissä sijaitseva Pirkkola rajautuu etelässä Maunulaan ja Pohjoisessa Länsi-Pakilaan. Lännessä Pirkkolan ohittaa Hämeenlinnanväylä ja pohjoisessa Kehä I, joten liikenneyhteydet ovat erinomaiset.

Pirkkolasta onkin helppo kulkea Helsingin keskustaan. Omalla autolla kaikki keskustan palvelut ovat noin 20 minuutin päässä ja Oulunkylän rautatieasemalle ajat noin 10 minuutissa ja jätät autosi maksuttomalle parkkipaikalle. Pirkkolaan on myös vilkkaat bussiyhteydet, ja muutaman minuutin välein kulkevalla linja-autolla ajat Helsingin keskustaan 35 minuutissa. Lähivuosina liikenneyhteydet paranevat entisestään, kun Raide-Jokeri kulkee Pirkkolan läpi. 

Palvelut

Pirkkolassa tiivistyvät kaupunkiasumisen parhaat puolet. Kilometrin säteellä on supermarketit, terveyspalvelut, päiväkodit, koulut ja leikkipaikat. Suursuon sairaala on Pakilantien toisella puolella. 

Lähiseudulla on myös paljon persoonallisia kivijalkaliikkeitä, joissa voit kaikessa rauhassa tutustua paitsi tuotteisiin ja palveluihin, myös ihmisiin. Kahvilat ja ravintolat kutsuvat viettämään aikaa ja katselemaan kaikessa rauhassa ympäröivää elämää. Kannelmäen Kauppakeskus Kaari on autolla ja pyörällä alle 10 minuutin matkan päässä, ja sieltä löydät useita kymmeniä liikkeitä ja palveluita. 

Pirkkolan aktiivinen yhteisöllisyys näkyy parhaiten monissa tapatumissa, kuten Lyhtyjen yössä, jolloin kokoonnutaan puistoon syömään, ja illalla pihoille sytytetyt lyhdyt kutsuvat jatkamaan illanviettoa.

Harrastukset ja luonto

Pirkkolan liikuntapuisto on yksi Helsingin suurimmista. Siellä harrastat monia palloilulajeja, kuten jalkapalloa, lentopalloa ja jääkiekkoa sekä esimerkiksi käyt kuntosalilla, harrastat yleisurheilua tai pelaat sulkapalloa ja pöytätennistä. Sieltä löydät myös Pirkkolan Uimahallin.

Liikuntapuisto on osa Helsingin suurta keskuspuistoa, jossa on laajat lenkkipolut ja talvella latuja. Lähistöllä on myös useita koirapuistoja ja kuntosaleja, joten kaikenlainen ulkoilu ja kuntoilu on Pirkkolassa helppoa. 

Pirkkola pähkinänkuoressa

  • Pohjois-Helsingissä sijaitseva asuinalue
  • Kaikki arjen palvelut lähistöllä, Kauppakeskus Kaari lyhyen matkan päässä
  • Hyvät yhteydet Kehä I:tä ja Hämeenlinnanväylää pitkin, myös bussilla
  • Omalla autolla Helsingin keskustaan noin 20 minuutissa, bussilla 35 minuutissa
  • Keskellä Pirkkolan liikuntapuisto, jossa hyvin monipuolisesti harrastusmahdollisuuksia 

Pirkkolan myytävät asunnot