fbpx

Helsingin Postipuisto – modernia kaupunkiasumista keskuspuiston kupeessa


Helsingin Pohjois-Pasila kasvaa ja kehittyy parhaillaan hurjaa vauhtia. Yksi Pohjois-Pasilan uusista alueista on Postipuisto, joka tulee toimimaan paitsi modernina asuinalueena, myös vehreänä vyöhykkeenä Helsingin keskuspuiston ja urbaanin kaupunkiseudun välillä.

Täyden palvelun Pasila

Pasila sijaitsee Helsingin kantakaupungissa, noin 3 kilometriä keskusta-alueen pohjoispuolella. Pasila on liikenteen risteyskohta, jonka rautatieasemalla pysähtyy jokainen Helsinkiin kulkeva lähi- ja kaukoliikenteen juna. Kun aluetta halkovaan vilkkaaseen julkiseen liikenteeseen yhdistetään vielä ohi kulkevat valtatiet, voidaan Pasilaa ansaitusti kutsua Suomen saavutettavimmaksi paikaksi.

Vaikka Pasila onkin urbaani ja aktiivinen pääkaupungin keskusta-alueen jatke, kehystää Pasilan pohjoisosaa Helsingin suuri ja monimuotoinen keskuspuisto. Pasilan asukkaille onkin tarjolla yhdistelmä suurkaupunkiasumisen parhaita puolia sekä vehreitä metsämaisemia ja runsaasti luontoaktiviteetteja.

Oli elämäntapasi sitten urheilullinen, luonnonläheinen tai kaupunkielämästä nautiskeleva, täyden palvelun Pasilasta ei elämää puutu. Pasilassa sijaitsevat muun muassa Helsingin suurimmat tapahtumakeskukset, uutuuttaan hohtava kauppakeskus Mall of Tripla, Linnanmäen huvipuisto sekä loputtomat harrastusmahdollisuudet aina uinnista skeittaukseen ja kuntoilusta ratsastukseen.

Yhteisöllinen ja idyllinen Postipuisto

Postipuiston uusi, pikkukaupunkimainen asuinalue rajautuu pohjoisessa Metsäläntiehen ja idässä Veturitiehen – lännessä Postipuistoa syleilee keskuspuisto. Aluetta tulee halkomaan vehreä puistovyöhyke sekä kaksi kilometriä pitkä hyvin valaistu kävelykatu Kustinpolku, joka tarjoaa viihtyisiä mahdollisuuksia ulkoilla ja oleskella. Asuintalojen lisäksi Ilmalan aseman läheisyyteen tullaan rakentamaan runsaasti toimitiloja yrityksille.

Postipuiston asuinalueen kantava teema on yhteisöllisyys: idyllisten asuinkortteleiden muodostamien viihtyisten sisäpihojen lisäksi alueen sydämeksi valmistuu asukkaiden yhteinen kylätalo, Postivarikko. Kylätalo on suunniteltu asukkaiden tarpeiden ja toiveiden pohjalta monipuoliseksi kohtaamispaikaksi, joka tarjoaa asukkaiden käyttöön muun muassa liikuntatiloja, etätyöskentely- ja kokoustiloja, sekä juhla- ja tapahtumatiloja.

Kaikki tarvittava kotikulmilla, sujuvat yhteydet myös kauemmas

Puistomaisesta miljööstään huolimatta Postipuiston liikenneyhteydet ovat sujuvat ja palvelutarjonta runsas. Alueelta löytyy muun muassa oma päivittäistavarakauppa sekä lähivuosina päiväkoti ja koulu. Yrityksille on varattu liiketiloja alueen asuintalojen kivijaloista.

Kävelyetäisyydeltä löytyvät lisäksi Metsälän ja Käpylän palvelukeskittymät, jotka tarjoavat muun muassa lisää päivittäistavarakauppoja, huoltoasemia, ravintoloita ja erikoisliikkeitä. Pasilan rautatieasema kaukojunineen sekä uusi kauppakeskus Mall of Tripla sijaitsevat myös lähellä.

Postipuiston lähin rautatieasema on Käpylän asema, josta juna kulkee useita kertoja tunnissa Helsingin päärautatieasemalle. Useat linja-autolinjat kulkevat Postipuiston halki kuljettaen matkustajat sujuvasti ympäri kaupunkia. Lähistölle on rakenteilla myös uusi pikaraitiolinja Raide-Jokeri, joka kulkee Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen vilkasta väliä, yhdistäen Postipuiston alueen Ilmalan kautta Pasilaan. Lisäksi yhteydet ovat sujuvat myös autoileville ja pyöräilijöille.

Postipuisto asuntosijoittajalle

Viihtyisän asumisympäristön lisäksi Postipuisto tarjoaa myös asuntosijoittajalle kultakaivoksen. Helsingissä vuokra-asunnoille on suuri kysyntä, ja Postipuiston keskeinen sijainti tekee siitä himoitun asuinpaikan. Alueen vilkkaiden asuntomarkkinoiden myötä odotettavissa on myös kiinteistöjen arvonnousua.

Postipuiston monipuolinen ympäristö palvelee niin yksinasuvia, pariskuntia kuin lapsiperheitä. Alueen monipuolinen palvelutarjonta sekä toimivat liikenneyhteydet tekevät kenen tahansa arjesta sujuvaa. Lapsiperheitä ilahduttaa erityisesti alueelle rakentuvat päiväkoti ja koulu, rauhallinen puistomainen miljöö sekä useat leikkipuistot ja harrastusmahdollisuudet. Läheisten ammattioppilaitosten ja Metropolia-ammattikorkeakoulun ansiosta sijainti on ihanteellinen myös monelle lähiseudulla opiskelevalle.

Pasilassa sijaitsee myös usean suuren yrityksen pääkonttori ja työllisyysmahdollisuudet kasvavat entisestään seudun kehityksen ja toimitilarakentamisen myötä. Kun näihin mahdollisuuksiin yhdistetään vielä alle 10 minuutin matka Helsingin keskustaan, tulee alueen vuokra-asunnoille olemaan varmasti paljon enemmän kysyntää kuin tarjontaa.

Postipuisto pähkinänkuoressa:

  • Uusi asuinalue Helsingin Pohjois-Pasilassa, keskuspuiston kainalossa
  • Asuinalueen teemoja ovat yhteisöllisyys ja sujuva arki – monipuolinen palvelutarjonta ja useita kohtaamispaikkoja
  • Matka-aika Helsingin keskustaan junalla 7 minuuttia – sujuvat kulkuyhteydet moneen suuntaan myös linja-autolla, omalla autolla ja polkupyörällä
  • Alueen oman palvelukattauksen lisäksi lähistöllä Metsälän ja Käpylän palvelukeskittymät sekä kauppakeskus Mall of Tripla
  • Aktiivinen Pasilan seutu sekä suuri keskuspuisto tarjoavat loputtomat harrastus- ja ajanviettomahdollisuudet

Postipuisto on pääkaupungin keskusta-alueen luonnonläheinen jatke, jossa viihdytään vauvasta vaariin. Tutustu Ihaniin koteihimme Postipuistossa!

Pasilan myytävät asunnot