Hiekkaharju | Vantaa

Ideoita Ihaniin Kotiin

Hiekkaharju asuinalueena

Hiekkaharju on Tikkurilan suuralueen suosituimpia ja arvostetuimpia asuinalueita. Reilun 5 000 asukkaan kotoisa kaupunginosa sijaitsee erinomaisella paikalla kehäradan varrella Tikkurilan pohjoispuolella.

Alun perin Hiekkaharjulla tarkoitettiin nimenomaan junaseisaketta, mutta tämän päivän Hiekkaharju on viihtyisä ja kasvava asuinalue, jossa yhdistyvät monipuoliset palvelut, liikuntamahdollisuudet sekä upea ja vaihteleva luonto.   

Rakentamamme Asunto Oy Vantaan Koralli kohoaa kävelymatkan päähän Hiekkaharjun juna-asemalta ja palveluista. Lähijunalla matkustaminen on helppoa: vain 150 metriä junalle ja parin minuutin matkan jälkeen olet Tikkurilassa tai reilussa 20 minuutissa Helsingin keskustassa. Myös bussiyhteydet ovat sujuvat, samoin autoilevan yhteydet pääväylille.

Hiekkaharjussa Tikkurilan suuralueella viihtyvät monen ikäiset asukkaat.

Hiekkaharju lumoaa moninaisella luonnollaan. Läheisellä Malmipellon virkitysalueella on myös koirapuisto.

Erityinen ja ainoa Vantaan harju

Pientalovaltainen Hiekkaharju on kaupunginosana arvostettu asuinalue, jota täydentävät modernit kerrostalot – ja nyt myös T2H:n Ihanat kodit! Täällä viihtyvät monen ikäiset asukkaat eri elämänvaiheissa.

Hiekkaharjun taajama sijaitsee noin 60 km pituisella harjulla, joka alkaa merestä ja kulkee Helsingin Kallvikinlahden kautta Vantaalle ja aina Keski-Uudellemaalle.  Vuosituhansien saatossa harju on tasoittunut alueeksi, jolle on ollut helppo rakentaa. Erityisen Hiekkaharjusta tekee se, että se on Vantaan ainoa harju.

Hiekkaharjun näyttävä ja poikkeuksellisen muotoinen maamerkki on Hiekkaharjun vesitorni, joka on rakennettu kahdessa eri vaiheessa. Tiesitkö, että nimestään huolimatta se sijaitsee virallisesti Simonkylän puolella?

Alueella on myös oma ostoskeskus, jossa toimii muun muassa päivittäistavarakauppa ja ravintola. Lähellä juna-asemaa sijaitsee pitkän historian omaava Puistokulma, jossa on järjestetty tansseja jo yli 50 vuoden ajan. Puistokulman tiloja voi myös vuokrata juhlien ja kokousten pitopaikaksi.

Palvelut ja etäisyydet Ihanista Kodeista

Hiekkaharjussa kaupat, päiväkodit ja koulut ovat lähellä. Ja mitä et löydä Hiekkaharjusta, löydät Tikkurilasta. Yksi pääkaupunkiseudun merkittävimmistä aluekeskuksista on vain noin 1,5 km päässä Ihanista kodeista.   

Kaupalliset palvelut

 • R-kioski 50 m
 • K-Market Manteli 140 m, K-Market Kielotie 400 m
 • Prisma Tikkurila 1,5 km
 • Tikkurilassa mm. kauppakeskukset Tikkuri ja Dixi n. 1,5 km

Päiväkodit ja koulut

 • alueella useita päiväkoteja
 • Hiekkaharjun koulu 750 m, Jokiniemen koulu 850 m
 • Vantaan ammattiopisto Varia, 500 m
 • Tikkurilan lukio 600 m

Matkaan

 • junalla Tikkurilaan 2 min, lentoasemalle 6 min, Helsinkiin 23 min
 • autolla Kehä III:lle 3 km, Tuusulanväylälle n. 3 km, Lahdenväylälle n. 5 km

Harrastamaan

 • kuntosali 450 m
 • Hiekkaharjun Tenniskeskus 550 m
 • Hiekkaharjun urheilupuisto 800 m
 • Hiekkaharju Golf 850 m
 • Tikkurilan urheilupuisto ja uimahalli 1 km
 • kirjasto 1,1 km
 • käsityökeskus 1,2 km

Hiekkaharjussa omat ja Tikkurilan palvelut ovat lähellä, ja junayhteydet ovat erinomaiset.

Virkisty ja harrasta liikkuen

Hiekkaharju tarjoaa upeat puitteet monipuoliseen ulkoiluun ja urheiluun. Varsinainen urheilun monitoimipaikka on Hiekkaharjun oma urheilupuisto. Se sai alkunsa urheilukentästä, joka oli valmistuessaan vuonna 1949 ensimmäinen laatuaan koko Vantaalla. Täällä voit harrastaa niin tennistä, koripalloa, sulkapalloa kuin squashiakin. Talviaikaan puistoon suunnataan luistelemaan ja sukset suihkivat pelloilla mutkitteleville laduille.

Läheisellä peltoaukealla sijaitsee myös Hiekkaharju Golf, jonka kentillä riittää vaihtelevuutta eri tasoisille golfaajille. Peltojen halki kulkee maisemaltaan kaunis kevyen liikenteen raitti, joka ylittää alueella kiemurtelevan Rekolanojan. Tai hyppää polkupyörän selkään ja polje valtakunnalliselle pyöräilymatkailureitille, joka niin ikään kulkee Hiekkaharjun kautta.

Vai suuntaisitko sittenkin naapuriin Tikkurilan puolelle? Vain noin kilometri Ihanista kodeista, niin olet jo Tikkurilan urheilupuiston pelikentillä, urheilu- ja uimahalleissa.

Hiekkaharjun peltoaukeilla sijaitsee myös Hiekkaharju Golf.

Peltoaukeilta puronvarsilehtoihin  

Hiekkaharju lumoaa moninaisella maisemallaan: täältä löydät komeita peltoaukeita, vehreitä puronvarsilehtoja ja metsäisiä puistoalueita.

Hiekkaharjun pohjoisosassa avautuu Rekolanojan laakso, joka tunnetaan nimellä Malmipelto. Se on tärkeä virkistysalue ja koirapuiston ansiosta myös monien koiranomistajien suosikkipaikka. Alue on luokiteltu kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi maisemaksi. Komeita peltomaisemia halkoo Rekolanoja puronvarsilehtoineen ja lehtorinteineen. Laajat puistoalueet ja viheralueverkostot tekevät Hiekkaharjusta ihanan ja vehreän kotipaikan.

Hiekkaharjusta löydät peltoaukeita, puronvarsilehtoja ja metsäisiä puistoalueita.

Tyyppi
Huoneluku
Alue