Kivistö | Vantaa

Ideoita Ihaniin Kotiin

Kivistö asuinalueena

Kivistön keskustaan uuden Kehäradan varteen ja lentoasemasta länteen, aivan Hämeenlinnanväylän viereen rakentuu uusi ekologinen asuinalue.

Kivistö on ihmisen kokoinen kaupunkialue, jossa urbaani cityelämä kaikkine palveluineen yhdistyy vanhaan, luonnonläheiseen kulttuuriseutuun ja rauhalliseen asumiseen. Kivistöstä kasvaa pääkaupunkiseudun uusi ainutlaatuinen keskuspaikka, täyden palvelun kaupunkikeskus. Noin 150 000 neliön palvelu- ja kauppakokonaisuus rakennetaan vaiheittain, ja ensimmäisen vaiheen avajaisia vietetään lähivuosina. Uutta kotiasi lähellä ovat niin julkinen liikenne, päivittäis- ja erikoiskaupat ja kaupungin palvelut kuin harrastukset, elämykset ja viihdekin.

 

 

Mies pyöräilee luonnossa

Hymyilevä pariskunta ja koira

Kivistö ennen & nyt

Kivistön suuralueeseen kuuluu useampia kaupunginosia. Alue on kasvanut 1950-luvun alusta, kun jo 1600-luvun alkupuolelta kartoille merkityn Linnan kartanon maita myytiin ja niille alettiin rakentaa omakotitaloja (vuoteen 1957 asti Kivistössä eli "Lamppukylässä" tosin oltiin öljylamppujen varassa, koska sähköjen vetäminen taloihin oli kielletty Keimolaan siirretyn posti- ja lennätinlaitoksen radioaseman vuoksi!) 60-luvulla alueen suosio jatkui, ja 70-luvun alussa rakennettiin ensimäinen päiväkoti. 90-luvun lopussa hyväksytty Kanniston asemakaava, ja kasvu jatkui. Lisätietoa mm. Linnan kartanon ja koko alueen historiasta löydät vaikkapa Kaupunkipolut-pdf:stä. Lue myös Helsingin Sanomien mielenkiintoinen artikkeli "Vantaan varjeltu salaisuus".

Nyt Kivistön keskusta ja uusi asema ovat haluttua asuinaluetta. Kivistöstä tulee taiteen ja ekologisen asumisen kaupunginosa, uusi kaupunkikeskus, jossa huomioidaan uudenlaiset kaupunkirakentamisen ja kestävän kehityksen näkökulmat – ekologisuus, viheralueet ja asuntorakenteen monimuotoisuus.

Kivistön rautatieasema

Palvelut & etäisyydet

Kehärataa pitkin pääset näppärästi vaikka lentoasemalle tai Helsingin keskustaan. Myös bussiyhteydet ovat hyvät, ja Hämeenlinnanväylä ja Kehä III varmistavat autolla liikkumisen helppouden. Kivistössä kaikki on kävely- tai pyörämatkan päässä. Tiheä kevyen liikenteen reittiverkosto tarjoaa mukavia pyörälenkkejä, ja radanvarren pikapyörätietä pitkin pääset vaikka Helsinkiin asti.

  • koulu, päiväkoti, neuvola: Aurinkokiven monitoimirakennus
  • junalla Kehärataa pitkin Tikkurilaan 18 min., Helsinkiin 28 min. Myyrmäkeen 10 min. (Myyrmäen aseman liityntäliikenneterminaalista on bussiyhteyksiä eri puolille pääkaupunkiseutua)
  • Ruusukvartsinkadun parkkihallin kivijalassa päivittäistavarakauppa – ensimmäinen laatuaan Suomessa!
  • Kivistön aseman täyden palvelun kauppakeskukseen tulee terveys-, kulttuuri- ja nuorisopalveluja & kirjasto, viihde- ja ostoskeskus, päivittäis- ja erikoisliikkeet

Kivistön kartta

Taide & ekologisuus

Kivistö on taidekaupunginosa, jossa taide näkyy paitsi kaikkialla katukuvassa sähkökaapeista aukioiden kiveyksiin, myös rakennusten julkisivuissa – myös T2H:n rakentamien kerrostalojen seinissä, auloissa ja parvekkeissa on taideteoksia. Kivistössä olemme tehneet yhteistyötä Suomen eturivin taiteilija Kaarina Kaikkosen kanssa.

Kivistö on myös ekokaupunki, jossa edistetään kestävää arkea on tehty monin tavoin. Jo alueen asemakaavoissa edellytetään rakennuksilta ekotehokkuutta ja materiaalien kestävyyttä. Kivistössä tehdään toimenpiteitä, joilla vähennetään päästöjä, jätemäärää ja vedenkulutusta sekä edistetään mm. paikallisen ruoan tarjontaa ja yhteisöllisyyttä. Lue lisää Kivistön ekoesitteestä (pdf) >>

Hevonen nurmipellolla

 

Vantaa-kanavan Kivistö-tägillä

pääset katsomaan videoita alueen rakentumisesta!

Perhe makaamassa nurmikolla varpaat pystyssä

Asuntokohteet Kivistössä

Kivistön kohteistamme uusimmat ovat kerrostaloyhtiöt Vantaan TrigoniVantaan Okra ja Vantaan Seepia sekä rivitaloyhtiö Vantaan Sole. Ne sijaitsevat aivan Kivistön tulevan kaupunkikeskuksen lähellä, kuten aiemmat kohteemme Korundi, Sitriini, Casa, Siena ja sen sisar Cirkus sekä Hiku, Polka ja Senga.

Jos etsit asuntoja Kehäradan varresta, katso myös Martinlaakson ja Myyrmäen kohteemme!

 

Tyyppi
Huoneluku
Alue
Myynnissä Amarelli Kivistö | Vantaa Kerrostalo Tutustu
Myynnissä Kookos Kivistö | Vantaa Kerrostalo Tutustu
Myynnissä Turkoosi Kivistö | Vantaa Kerrostalo Tutustu
Myynnissä Jade Kivistö | Vantaa Kerrostalot Tutustu