Niemenmaa | Pirkkala

Ideoita ihaniin kotiin

Niemenmaa asuinalueena

Pyhäjärven rantamaisemissa sijaitseva Niemenmaa on Pirkkalan viihtyisä asuinalue Pirkanmaalla. Lyhyet välimatkat monipuolisiin palveluihin, sujuvat liikenneyhteydet, kaunis luonto sekä loistava sijainti Tampereen kupeessa antavat kaikki eväät hyvään asumiseen. Ei siis mikään ihme, että Pirkkalassa kerrotaan asuvan Suomen onnellisimpia ihmisiä.

Sen lisäksi, että tässä kunnassa on tutkitusti maan parhaat palvelut, Pirkkala on myös Suomen vetovoimaisin kunta. Tilastojen mukaan Pirkkalan asukasluku on viime vuosien aikana kasvanut nopeimmin suhteessa väkilukuun.

Noin 1 500 asukkaan Niemenmaa on osa Pirkkalan kuntakeskusta, johon kuuluvat myös Turri, Rantaniitty, Haikka, Kyösti, Lepomoisio, Naistenmatka, Kurikka, Huovi, Vähäjärvi ja Takamaa.

Pirkkalan Niemenmaalla on sopivasti tilaa elää ja olla.

Pirkkalan Niemenmaan kohteessamme on viihtyisä ja turvallinen sisäpiha.

Vihreää, viihtyisää ja värikästä

Ensimmäinen kerrostalokohteemme Pirkkalassa tulee sijaitsemaan Niemenmaan uudella ja modernilla Soljan alueella. Siellä kaikessa suunnittelussa kiinnitetään erityistä huomiota laadukkuuteen ja viihtyisyyteen kodikkuutta unohtamatta.

Puoliavonaisten ja umpinaisten kortteleiden sisäpihoille on luvassa vihreää, viihtyisää ja rauhallista – autot  parkkeerataan omille alueilleen. Aukiot ja puistot, aluetta ympäröivä virkistysalue sekä lähellä kimaltelevan Pyhäjärven rannat houkuttelevat nauttimaan uudesta asuinseudustasi.  

Näyttävyyttäkin on luvassa. Alueen rakennusten pintojen ja värien vaihtelu huipentuu erityisellä teemakadulla. Värikadun varrelle rakennamme rohkeasti punaisen, oranssin ja vaaleanpunaisen sävyillä leikittelevän kohteemme. Amsterdamin vanhoista kaupunkikerrostaloista inspiraation saanut ”Quattro Pietra” voitti kesällä 2017 Pirkkalan kunnan järjestämän suunnittelukilpailun.

Nouse videon välityksellä yläilmoihin ja tutustu Niemenmaan uuteen asuinalueeseen.

Palvelut & eitäisyydet

Rakennamme tulevan kotisi alle 1,5 kilometrin päähän Pirkkalan keskustasta eli Suupasta. Sieltä löytyvät kaikenikäisten palvelut, kaupat, päiväkodit, koulut esiopetuksesta lukioon, kirjasto, terveyskeskus ja liikuntamahdollisuudet – kaikki muutaman sadan metrin säteellä keskustan sydämestä Suupantorilta.

Viitisen kilometriä Niemenmaalta länteen, niin olet jo Partolassa. Pirkkalan virkeä yritys- ja liikekeskittymä sijaitsee valtatie 3:n varrella Tampereen rajalla. Kaukana ei ole Tamperekaan, jonne 10 kilometrin matka Niemenmaalta taittuu sujuvasti bussilla tai alle 20 minuutissa omalla autolla. Mikä ettei suunnitelmiin voi lisätä pyöräretken Tampereelle tai vaikka koko kauniin Pyhäjärven ympäri!

Etäisyyksiä kohteestamme:

  • 2 km valtatie 3:lle: vaivattomasti töihin ja harrastuksiin koko Pirkanmaan alueella

  • 10 minuutissa Tampere–Pirkkalan lentokentälle, 20 minuutissa Tampereen rautatieasemalle

  • Lähellä liikuntamahdollisuudet: Pirkkalan vapaa-aikakeskus jossa mm. liikunta- ja kuntosalit, tenniskentät ja nuorisotila 1,5 km, Ollilan talli 1,5 km, Turrin, Kurikanvainion ja Rantaniityn uimarannat alle 2 km, Pirkkalan jäähalli 3 km, frisbeegolfrata 3 km, Golf Pirkkala 4,5 km, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus 6 km, Mustavuoren laskettelurinne 7 km, moottoriurheilun elämyskeskus 7 km, Raholan liikuntakeskus 10 km

Ensimmäinen kohteemme Pirkkalassa on näyttävä "Quattro Pietra".

Luonto on lähellä Pirkkalassa Niemenmaalla.

Rannoilta luontopoluille ja kulttuurireitille

Suomen vetovoimaisimmalla kunnalla on erityisen pitkät perinteet ja kiinnostava historia. Muinaislöydöt sen kertovat: alueella on ollut asutusta jo kivikaudella. Rikas historia ja arvokas kulttuurimaisema ovat innoittaneet myös kuvataiteilijoita. Lukuisat veistokset elävöittävät tienvarsia, puistoja ja julkisten rakennusten pihoja. Tutustu Pirkkalan veistospolkuun täällä ja Pirkkalankylän kulttuurireittiin täällä.

Uimaan, ongelle, veneilemään tai vaikkapa mattopyykille tai pulahdus avantoon – merkityksellinen osa tulevan kotiseutusi maisemaa on kauniina siintävä Pyhäjärvi. Sen rantaviivaa on Pirkkalan puolella yli 53 kilometriä.

Seutu kuuluu osaksi lehtokeskusta ja siinä syy siihen, miksi metsät ovat täällä erityisen vehreitä ja reheviä. Mahdatko muuten löytää luontopolkujen varrelta kunnan nimikkolajin, pirkkalakoivun, joka on rauduskoivun liuskalehtinen muunnos?

Tuo luonto ihanaan kotiin Pirkkalan kohteeseemme Niemenmaalle.

Vaivattomasti maalla ja taivaalla

Pirkkala on kuulu myös yrittäjäystävällisyydestään. Etenkin kehätien varteen on noussut runsaasti pieniä ja keskisuuria yrityksiä sekä tukkuliikkeitä. Monipuolisten osaajien kunta on Suomen kärkikuntia myös uusien työpaikkojen syntymisessä.

Hyvät ja nopeat kulkuyhteydet vievät vaivattomasti lähikuntiin, -kaupunkeihin ja tarvittaessa kauemmaksikin. Niemenmaalta ajaa 3 minuutissa valtatie 3:lle, joka toiseen suuntaan johtaa Helsinkiin ja vastakkaisessa päässä sijaitsee Vaasa.

Lentomatkustajien ensimmäinen määränpää Niemenmaan jälkeen on kymmenen minuutin matkan päässä. Paikalleen ei jäädä Tampere–Pirkkalan lentokentällä tulevaisuudessakaan: lentokentästä kehitetään kansallisesti ja kansainvälisesti palvelevaa logistista keskusta, jossa kohtaavat lentoasema, rautatie ja maantiet.

Tyyppi
Huoneluku
Alue