Nikinmäki | Vantaa

Ideoita ihaniin kotiin

Nikinmäki asuinalueena

Nikinmäki sijaitsee koillisella Vantaalla Sipoonkorven metsien kainalossa ja koostuu pääosin uudehkoista omakotitaloista. Nikinmäki kuuluu Vantaan Korson suuralueeseen, ja on kaupungin rajalla itänaapurinaan Sipoo. T2H rakentaa parhaillaan Keski-Nikinmäen alueelle, jonka ympärillä on lajistoltaan monipuolista metsää kallioineen, rehevää korpimetsää ja lehtorinteitä. Aluetta kehitetäänkin vehreys ja luontoarvojen kunnioitus johtotähtenä,

Nikinmäen, (70-luvulle asti Nissbacka), alue on kuulunut aikoinaan niin Tuusulan pitäjän Ali-Keravan kylään, Helsingin maalaiskuntaan ja Vantaan kauppalaankin. Nikinmäen Omakotiyhdistys NIKO ry on julkaissut myös Nikinmäen historiikki -kirjan.

Tyttö syö mansikoita

Mustikoita metsässä

Sijainnista kiinni?

Rauhallinen Nikinmäen alue on unelmallinen vaikkapa perheille, jotka kulkevat työmatkaa eri suuntiin. Keski-Nikinmäessä, aivan Sipoontien pohjoispuolella sijaitsevista kohteistamme pääset autolla noin puolessa tunnissa vaikkapa Espoon keskukseen, Porvooseen, Mäntsälään, Hyvinkäälle tai Klaukkalaan.

Palvelut & etäisyydet

Kohteistamme Nikinmäentieltä:
Lähin päiväkoti ja alakoulu sijaitsevat omalla kylällä, ylemmät luokat lyhyen matkan päässä Jokivarressa. Myös päivittäistavarapalvelut löytyvät nykyisin omalta kylältä, kun aivan kohteidemme lähelle avattiin K-Supermarket Nikinmäki. Koululle ja  kaupalle on turvallinen kulku uuden alikulun kautta.

Korson ja Keravan palveluille pääset autolla helposti ja nopeasti, ja myös Sipoon Nikkilästä löydät kattavasti palveluita. Porttipuiston kauppakeskittymään Kehä III:n ja  Lahden moottoritien risteyskohtaan ajat alle vartissa, samoin lentokentän alueelle. Ja Helsingin keskustaan pääset alle puolessa tunnissa.

Nikimäen kartta

Golf Nikinmäellä

Liikunta & luonto

Ulkoilumahdollisuudet ovat hienot, mm. kaupungin ulkoilualue Kuusijärvellä savusaunoineen ja talvisine avantouintipaikkoineen on vain muutaman kilometrin päässä (lisätietoa myös Cafe Kuusijärven sivuilla) ja Keravanjoen uimapaikka aivan vieressä. Lyhyiden ajomatkojen päästä löydät useita ratsastustalleja. Talma Ski -hiihtokeskukseen ja seikkailupuistoon ajat vartissa, samoin Talma Golfiin, Tuusulan Golfklubille ja Hiekkaharju Golfiin.

Lähellä ovat myös Sipoonkorven kansallispuiston luontopolut ja huolletut hiihtopolut.

Isä ja poika

Makkaran paisto nuotiolla

Tyyppi
Huoneluku
Alue