Perkkoonpuisto | Tampere

Ideoita Ihaniin Kotiin

Perkkoonpuisto asuinalueena

Vehreä ja kodikas Perkkoonpuisto on Tampereen eteläisin asuinalue. Ihanissa kodeissa on tarjolla rauhallista asumista puistojen, vesistöjen ja peruspalveluiden läheisyydessä, mutta vain 8 kilometriä Tampereen keskustasta.

Perkkoonpuistosta on hyvät yhteydet moneen suuntaan. Tampereen keskustassa olet autolla tai bussilla noin 15 minuutissa, samoin Hervannassa, jossa mm. Tampereen teknillinen yliopisto sijaitsee. Helsinki–Tampere-moottoritie vie nopeasti etelään ja pohjoiseen sekä muille väylille. Tuleva kotisi sijaitsee kolmen kunnan kohtaamispaikalla: naapureita ovat pohjoisessa Peltolammin kaupunginosa, etelässä Lempäälä ja lännessä Pirkkala.

Täällä luonnonläheisyys, keskeinen sijainti ja hyvät kulkuyhteydet houkuttelevat sekä lapsiperheitä että esimerkiksi opiskelijoita.

Multisilta 1

Multisilta 2

Lähipalvelut ja sujuvasti matkaan

Ihanat kodit rakentuvat Perkkoonpuiston palveluiden ääreen. Kävelymatkan päässä ovat mm. lähikauppa ja päiväkoti, ja pyörällä polkaiset viettämään kesäpäivää Peltolammin uimarannoille.   

Lähellä ovat myös Multisillan nuorisokeskus eli Multsun klubi ja Multitupa, joka on seurakunnan monitoimipaikka. Toimintaa on tarjolla kaakaopyhiksestä perhekerhoon ja käsityöpiiristä partioon. Lähistön leikkipaikat Multisillanpuistossa ja Varvarinpuistossa kutsuvat perheen pienimmät iloisiin ulkoleikkeihin.
 
Alueelta on nopeat ja sujuvat yhteydet niin Tampereen keskustaan kuin lähialueillekin, mm. Lempäälään ja Hervantaan. Bussipysäkki sijaitsee aivan tulevan kotisi vieressä, ja tiheästi kulkevat bussiyhteydet takaavat matkanteon sujuvuuden 15 minuutissa Tampereen keskustaan. Myös autoileva pääsee sujuvasti keskustaan noin 15 minuutissa. Helsinki–Tampere-moottoritien ja muiden läheisten pääväylien ansiosta kaikki lähialueet – ja oikeastaan koko Pirkanmaa – ovat lähellä.

Palvelut & etäisyydet

Lähikauppa ja nuorisokeskus 500 m
Päiväkoti 500 m
Seurakuntakoti 500 m
Multisillan uimaranta 1,2 km
Peltolammin uimaranta ja matonpesupaikka 1,5 km
Sääksjärven kirjasto 2,5 km
Peltolammin koulu ja kirjasto 2,8 km

Ostoksille:
Ikea 5 min
Liikekeskus Klaava 8 min
Kauppakeskus Veska 8 min
Kauppakeskus Ideapark 11 min
Kauppakeskus Duo 12 min

Matkaan:
Vanha Helsinki–Tampere-valtatie 1 min
Helsinki–Tampere-moottoritie 4 min
Pyhäjärventie (E12) 5 min
Tampere–Pirkkalan lentokenttä 16 min

Tampereen keskusta 15 min
Tampereen yliopisto 13 min
Tampereen teknillinen yliopisto 13 min

Multisilta 3

Alueellista elinvoimaa

Perkkoonpuisto ja viereinen Peltolammin alue ovat naapuruksia, joiden yhteiselo on leppoisaa ja toimivaa. Monet yhteiset palvelut, toiminnot ja projektit lisäävät entisestään alueellista hyvinvointia ja elinvoimaisuutta.

Peltolammin koululla avattiin me-talo, joka on alueen asukkaiden uusi kohtaamispaikka kolmena päivänä viikossa. Suomen seitsemäs me-talo tarjoaa avointa ja maksutonta tilaa ja harrastusmahdollisuuksia. Tärkeää toimintaa tehdään yhdessä asukkaiden, seurojen ja yhdistysten kanssa.

Alueelle on suunnitteilla myös uusi hyvinvointikeskus. Se kokoaa saman katon alle monipuolisesti eri-ikäisten palveluita, kuten koulun, kirjaston, neuvolan ja hammashoidon. Tutustu tulevan kotiseutusi tuoreimpiin kuulumisiin.

Multisilta 4

Luontoa lähellä

Erityisen Perkkoonpuistosta tekee sen upea luonnonläheisyys. Peltolammi-järven virkistys- ja luonnonsuojelualue tarjoaa upeat mahdollisuudet ulkoiluun, liikkumiseen ja luontoon tutustumiseen.  Alueen metsät ovat kuuluneet Hatanpään metsään, joka oli aikoinaan Tampereen kaupungin laajin metsäalue.

Perkkoonpuistosta pääset valaistua ulkoilureittiä pitkin 2,5 kilometrin lenkille, joka kiertää Peltolammin ympäri. Talviaikaan sama reitti houkuttelee nauttimaan lähiseudusta hiihtäen. Luistelun riemua löytyy läheisistä Ruokomäenpuistosta ja Palokallion puistosta sekä Peltolammin koulun kentältä. Peltolammin rannalla voit pulahtaa uimaan vaikka ympäri vuoden.

Pärrinmaan-Peltolammin luonnonsuojelualueen parhaat maisemat löytyvät Myllypuron varren rauhallisista puromaisemista. Myös monipuolinen kasvi- ja eläinkunta sekä virtaava koski tarjoavat luonnonläheisiä elämyksiä. Luonnonsuojelualueella kasvaa arvokkaita luonnontilaisia lehtoalueita, joita on Tampereella jäljellä enää vain muutamia. Lue lisää Pärrinmaan-Peltolammin luonnonsuojelualueesta.

Multisilta 5

Tyyppi
Huoneluku
Alue