Soljanranta | Pirkkala

Ideoita Ihaniin Kotiin

Soljanranta asuinalueena

Pyhäjärven rantamaisemissa sijaitseva Solja ja siellä upea Soljanranta on Pirkkalan uusi ja viihtyisä asuinalue Pirkanmaalla. Lyhyet välimatkat monipuolisiin palveluihin, sujuvat liikenneyhteydet, kaunis luonto sekä loistava sijainti Tampereen kupeessa antavat kaikki eväät hyvään asumiseen. Ei siis mikään ihme, että Pirkkalassa kerrotaan asuvan Suomen onnellisimpia ihmisiä.

Sen lisäksi, että tässä kunnassa on tutkitusti maan parhaat palvelut, Pirkkala on myös Suomen vetovoimaisin kunta. Pirkkalan asukasluku on viime vuosien aikana kasvanut vauhdilla.

Noin 1 500 asukkaan alueeksi rakentuva Soljanranta on osa Pirkkalan kuntakeskusta, johon kuuluvat myös Turri, Rantaniitty, Haikka, Kyösti, Lepomoisio, Naistenmatka, Kurikka, Huovi, Vähäjärvi ja Takamaa. Soljanranta sijaitsee Niemenmaan ja Turrin välissä. 

Pirkkalan Soljassa on sopivasti tilaa elää ja olla.

Pirkkalan Soljan kohteessamme on viihtyisä ja turvallinen sisäpiha.

Vihreää, viihtyisää ja värikästä

Ensimmäiset kohteemme Pirkkalassa tulevat sijaitsemaan Soljan uudella ja modernilla Soljanrannan alueella. Siellä kaikessa suunnittelussa kiinnitetään erityistä huomiota laadukkuuteen ja viihtyisyyteen kodikkuutta unohtamatta.

Puoliavonaisten ja umpinaisten kortteleiden sisäpihoille on luvassa vihreää, viihtyisää ja rauhallista – autot  parkkeerataan omille alueilleen. Aukiot ja puistot, aluetta ympäröivä virkistysalue sekä noin 200 metrin päässä kimaltelevan Pyhäjärven rannat houkuttelevat nauttimaan uudesta asuinseudustasi. Kerrostalojen ylimpien kerrosten Ihanista Kodeista on upea järvinäköala. 

Näyttävyyttäkin on luvassa. Alueen rakennusten pintojen ja värien vaihtelu huipentuu erityisellä teemakadulla. Värikadun varrelle rakennamme rohkeasti eri väreillä leikittelevän kohteemme, johon tulee monipuolinen asuntojakauma. Nämä ensimmäiset Ihanat Kodit rakentuvat Asunto Oy Pirkkalan Prestoon ja Asunto Oy Pirkkalan Bravoon. Ne kuuluvat Amsterdamin vanhoista kaupunkikerrostaloista inspiraation saaneeseen kokonaisuuteen, joka voitti kesällä 2017 Pirkkalan kunnan järjestämän suunnittelukilpailun.

Nouse videon välityksellä yläilmoihin ja tutustu Soljanrannan uuteen asuinalueeseen.

Palvelut & etäisyydet

Rakennamme tulevan Ihanan kotisi noin kilometrin päähän Pirkkalan keskustasta. Sieltä löytyvät kaikenikäisten palvelut, kaupat, päiväkodit, koulut esiopetuksesta lukioon, kirjasto, terveyskeskus ja liikuntamahdollisuudet – kaikki muutaman sadan metrin säteellä keskustan sydämestä Suupantorilta. Lähimmät päiväkodit sijaitsevat reilun kilometrin päässä Kyöstissä. Soljan alueelle on suunniteltu mm. uusi lastentalo, johon sijoittuvat päiväkoti sekä esi- ja alkuopetusluokat. 

Viitisen kilometriä Soljanrannasta länteen, niin olet jo Partolassa. Pirkkalan virkeä yritys- ja liikekeskittymä sijaitsee Tampereen läntisen kehätien varrella Tampereen rajalla. Kaukana ei ole Tampereen keskustakaan, jonne 10 kilometrin matka Soljanrannasta taittuu sujuvasti bussilla tai 15 minuutissa omalla autolla. Mikä ettei suunnitelmiin voi lisätä pyöräretken Tampereelle tai vaikka koko kauniin Pyhäjärven ympäri. Tulevaisuudessa Tampereen raitiotie kulkee mahdollisesti Pirkkalaan tehden liikkumisesta entistä sujuvampaa.

Etäisyyksiä kohteistamme:

  • 2 km Tampereen läntiselle kehätielle: vaivattomasti töihin ja harrastuksiin koko Pirkanmaan alueella

  • 10 minuutissa Tampere–Pirkkalan lentokentälle, 15 minuutissa Tampereen rautatieasemalle

  • Lähin bussipysäkki Naistenmatkantien varressa noin 400 metrin päässä

  • Lähellä liikuntamahdollisuudet: Pirkkalan vapaa-aikakeskus jossa mm. liikunta- ja kuntosalit, tenniskentät ja nuorisotila 1,5 km, Ollilan talli 1,5 km, Turrin, Kurikanvainion ja Rantaniityn uimarannat alle 2 km, Pirkkalan jäähalli 3 km, frisbeegolfrata 3 km, Golf Pirkkala 4,5 km, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus 6 km. Soljan alueelle on suunniteltu myös oma lähiliikuntapaikka

Ensimmäinen kohteemme Pirkkalassa on näyttävä "Quattro Pietra".

Luonto on lähellä Pirkkalassa Soljassa.

Rannoilta luontopoluille ja kulttuurireitille

Suomen vetovoimaisimmalla kunnalla on erityisen pitkät perinteet ja kiinnostava historia. Muinaislöydöt sen kertovat: alueella on ollut asutusta jo kivikaudella. Rikas historia ja arvokas kulttuurimaisema ovat innoittaneet myös kuvataiteilijoita. Lukuisat veistokset elävöittävät tienvarsia, puistoja ja julkisten rakennusten pihoja. Tutustu Pirkkalan veistospolkuun täällä ja Pirkkalankylän kulttuurireittiin täällä.

Uimaan, ongelle, veneilemään tai vaikkapa mattopyykille tai pulahdus avantoon – merkityksellinen osa tulevan kotiseutusi maisemaa on kauniina siintävä Pyhäjärvi. Sen rantaviivaa on Pirkkalan puolella yli 53 kilometriä.

Seutu kuuluu osaksi lehtokeskusta ja siinä syy siihen, miksi metsät ovat täällä erityisen vehreitä ja reheviä. Mahdatko muuten löytää luontopolkujen varrelta kunnan nimikkolajin, pirkkalakoivun, joka on rauduskoivun liuskalehtinen muunnos?

Tuo luonto ihanaan kotiin Pirkkalan kohteeseemme Soljassa.

Vaivattomasti maalla ja taivaalla

Pirkkala on kuulu myös yrittäjäystävällisyydestään. Etenkin kehätien varteen on noussut runsaasti pieniä ja keskisuuria yrityksiä sekä tukkuliikkeitä. Monipuolisten osaajien kunta on Suomen kärkikuntia myös uusien työpaikkojen syntymisessä.

Hyvät ja nopeat kulkuyhteydet vievät vaivattomasti lähikuntiin, -kaupunkeihin ja tarvittaessa kauemmaksikin. Soljasta ajaa 3 minuutissa valtatie 3:lle, joka toiseen suuntaan johtaa Helsinkiin ja vastakkaisessa päässä sijaitsee Vaasa.

Soljanrannasta ajat 10 minuutissa Tampere–Pirkkalan lentokentälle. Tulevaisuudessa lentokentästä kehitetään kansallisesti ja kansainvälisesti palvelevaa logistista keskusta, jossa kohtaavat lentoasema, rautatie ja maantiet.

T2H:n Ihanat Kodit rakentuvat Pirkkalan alueelle Tampereella

Tyyppi
Huoneluku
Alue
Tulossa Ihania Koteja Soljanranta | Pirkkala Kerrostalo Tutustu