Vantaanlaakso | Vantaa

Ideoita ihaniin kotiin

Vantaanlaakso asuinalueena

Vantaanlaakso on osa Myyrmäen suuraluetta läntisellä Vantaalla. Se on arvostettu asuinpaikka ja Vantaanjokilaakso on luokiteltu valtakunnallisesti arvokkaaksi maisema-alueeksi. Vantaanlaakso on lapsiperheiden suosiossa, ja siellä on paljon pientaloja (1950-luvulle asti vain parikymmentä isompaa maatilaa).

T2H vantaanlaakso

Vantaanlaakson historia

Maisemat ovat jo pitkään vetäneet ihmisiä puoleensa; kosken ympäristössä tiedetään olleen asutusta jo kivikaudella. Keskiajalla joki yhdisti alueen vesi- ja tieliikenteen solmukohdaksi, ja pysyvää asutusta syntyi nopeasti. 1800-luvulla alueen asutusta kasvattivat mm. mylly, ruukki ja sahat, malminjalostus ja hopeasulatto sekä viilatehdas. Alueella pitkään harjoitettu maanviljely on elinkeinona yhä voimissaan.

 

Palvelut & etäisyydet

Päivittäistavarapalvelut löydät ”omalta kylältä”, lähellä sijaitsevat myös Martinlaakson ja Myyrmäen palvelukeskittymät.

Kohteistamme Viirikujalta...

  • koulut & päiväkoti lähellä, Martinlaakson terveyskeskukselle n. 2 km
  • ajomatkoja: Myyrmanni n. 10 min., Jumbo n. 15 min., Helsingin keskusta n. 30 min.
  • junalla Martinlaaksosta kehärataa pitkin Tikkurilaan alle 30 min.
  • Vetokannaksen uimarannalle & virkistysalueelle alle 2 km (myös avantouinti talvisin, kuntoilulaitteet ja beach volley -kentät)

poika ja isoisä tekevät saippuakuplia

T2H vantaanlaakso

T2H vantaanlaakso kartta

Ja vieressä virtaa joki

Kuninkaantien Vanha Viilatehdas ja Kuninkaan Kartano idyllisine ravintoloineen ovat kävelymatkan päässä. Vantaanjoesta voit nauttia vaikka meloen tai koskikalastaen.

Kalastamisesta Vantaanjoella, esim. Pitkäkoskella Ylästön ja Vantaankosken lähellä, voit katsoa lisää esim. KalastusKanavan videosarjasta YouTubessa – osallistu keskusteluun myös hashtagilla #kalastavantaanjoella.

T2H vantaanlaakso

Asuntokohteet Vantaanlaaksossa

Vantaanlaakson kohteistamme uusimmat ovat rivi-, pari- ja erillistaloyhtiöt Vantaan Pirja, Vantaan Amorosa ja Vantaan Paratiisiomena aivan Vantaankosken lähistöllä, hienojen peltomaisemien vierellä.

Lähellä ovat myös Ylästön kohteemme, tai jos etsit asuntoja aivan Kehäradan varresta, Myyrmäen kohteet.

Tyyppi
Huoneluku
Alue