Vuores | Tampere

Ideoita ihaniin kotiin

Vuores asuinalueena

Moni-ilmeinen Vuores on Tampereen uusi kaupunginosa. Se on suunniteltu uusimpien kaupunkirakentamisen periaatteiden mukaan, luontoa ja maisemaa kunnioittaen. Tarjolla on monipuolisesti palveluita, rauhaisaa tunnelmaa sekä paljon vihervyöhykkeitä, puistoja ja uimarantoja.

Vuoreksen osia ovat Vuoreskeskus, Koukkuranta, Virolainen, Mäyränmäki ja Isokuusi sekä Vuoreksen vierelle tulevat Rimmi ja Västinginmäki.

Myös Vuoreksen historia on yllättävän monimuotoinen. Se on täynnä kiinnostavia yksityiskohtia ja mielenkiintoisia suuria linjauksia. Tule videomatkalle ainutlaatuiseen Vuorekseen katsomalla Näin syntyi Vuores -dokumentti.

 

Mies istuu sohvalla läppärin kanssa ja hymyilee

Särkijärven silta

Moderni asuinympäristö

Vuoreslaisilla on valokuituun pohjautuvan (100 Mb:n valokuitulaajakaista) tietoverkon kautta käytössään alueen yhteinen asukasportaali, jonka kautta löydät paikalliset palvelut ja keskustelet muiden asukkaiden kanssa.

Vuoreksen edistyksellisiä ratkaisuja on myös ekotehokas jätteiden putkikeräysjärjestelmä ja sade- ja valumavesien luonnonmukainen käsittely.

Olemme rakentaneet uusimmat kohteemme Koukkurantaan, lähelle Vuoreksen keskustaa. Koukkuranta sijoittuu Vuoreskeskuksen ja Koukkujärven väliin. Asuinrakentaminen alkoi kesällä 2013, ja yhteensä asuntoja kerros-, rivi- ja pientaloihin tulee n. 1000 asukkaalle. Koukkurantaa ympäröivät upeat ulkoilumaastot, ja Vuoreksen keskuspuistokin on lähellä. Lue lisää Koukkurannasta Tampereen kaupungin sivuilta >>

Palvelut & etäisyydet

Kaikki palvelut ovat Vuoreksessa lähellä, samoin liikuntamahdollisuudet. Uuden kotisi lähellä ovat mm. liikekeskus Klaava ja Vuores-talo, josta löydät myös liikuntahallin, neuvolan ja hammashoidon sekä Vuoreksen koulun alaluokat ja päiväkodin.

Vuores on täynnä "kivijalkaputiikkeja", kaupallisia palveluita asuinkerrostalojen katutasossa.

Myös Tampereen palveluille n. 10 km:n päähän pääset helposti, Lahdesjärven/Lakajärven yritysalueelle ajat n. 10 minuutissa (ja maisemia matkasi varrella tarjoaa mm. Tampereen katuverkoston pisin silta, yli 300-metrinen Särkijärven silta.) Myös Tampereen teknilliselle yliopistolle on vain lyhyt pyörämatka.

Vuores - Tampere - kartta

Vuores asuinalueena

Luonnonläheinen alue

Vuores on myös luonnonläheistä aluetta: mm. Koukkujärvessä elää rauhoitettu lummelampikorento, jonka vuoksi järvessä ei ole uimapaikkaa. Suolijärven, Särkijärven ja Hervantajärven uimapaikoille on kuitenkin vain muutama kilometri.

 

Palstaviljely Vuoreksessa

Vuoreksen asukkaille tarjotaan mahdollisuutta palstaviljelyyn keskuspuistossa. Tarjolla on monivuotisia viljelypalstoja ja korotettuja viljelyaltaita, myöhemmin myös yksivuotisia palstoja. Palstojen vuokrausta hoitaa Tampereen 4H-yhdistys.

Vuores asuinalueena

Vuores-päivä sunnuntaina 21.5.2017 Vuores-talolla

Taide Vuoreksessa

Vuoreksessa taidetta on kaikkialla! Alueen siltoihin ja aukioille, rakennuksiin ja pihoille integroidaan viihtyisyyttä lisääviä taideteoksia. Lähde vaikka iltakävelylle Vuoreksen sivujen taidekartan (pdf) kanssa!

Vasta rakentamiemme Jaspin ja Huvituksen parvekelaseissa on Arja Maarit Puhakan Hahtuvat-teoksen kuvioita, ja Kaarina Kaikkosen ympäristötaideteos Sisulla noustiin on aivan vieressä (katso Facebook-sivultamme lisää kuvia). Myös T2H:n Hellan ja Tamellan pihoissa tai parvekelasituksissa on taidetta.

Lue tiedote Kaarina Kaikkosen Sisulla noustiin -teoksesta STT:n arkistosta >>

Hahtuvat

Sisulla noustiin

Hahtuvat

Sisulla noustiin

Tyyppi
Huoneluku
Alue
Myynnissä Akvarelli Vuores | Tampere Kerros- ja rivitalo Tutustu