Vuores | Tampere

Ideoita Ihaniin Kotiin

Vuores asuinalueena

Moni-ilmeinen Vuores on Tampereen uusi kaupunginosa. Se on suunniteltu uusimpien kaupunkirakentamisen periaatteiden mukaan, luontoa ja maisemaa kunnioittaen. Tarjolla on monipuolisesti palveluita, rauhaisaa tunnelmaa sekä paljon vihervyöhykkeitä, puistoja ja uimarantoja.

Vuoreksen osia ovat Vuoreskeskus, Koukkuranta, Virolainen, Mäyränmäki ja Isokuusi sekä Vuoreksen vierelle tulevat Rimmi ja Västinginmäki.

Myös Vuoreksen historia on yllättävän monimuotoinen. Se on täynnä kiinnostavia yksityiskohtia ja mielenkiintoisia suuria linjauksia. Tule videomatkalle ainutlaatuiseen Vuorekseen katsomalla Näin syntyi Vuores -dokumentti.

 

Mies istuu sohvalla läppärin kanssa ja hymyilee

Särkijärven silta

Moderni asuinympäristö

Vuoreslaisilla on valokuituun pohjautuvan (100 Mb:n valokuitulaajakaista) tietoverkon kautta käytössään alueen yhteinen asukasportaali, jonka kautta löydät paikalliset palvelut ja keskustelet muiden asukkaiden kanssa.

Vuoreksen edistyksellisiä ratkaisuja on myös ekotehokas jätteiden putkikeräysjärjestelmä ja sade- ja valumavesien luonnonmukainen käsittely.

Olemme rakentaneet uusimmat kohteemme Koukkurantaan ja Vuoreskeskukseen. Uusia Ihania Koteja suunnitellaan Vuoreksen Rimmin alueelle, joka sijoittuu lähelle Vuoreksen keskustaa.

Särkijärven silta

Palvelut & etäisyydet

Kaikki palvelut ja liikuntamahdollisuudet ovat Vuoreksessa lähellä. Teetpä matkaasi kävellen tai pyörällä, kattavan kevyen liikenteen verkosto takaa liikkumisen sujuvuuden ja turvallisuuden ilman autoa.

Uuden kotisi lähellä ovat mm. liikekeskus Klaava ja Vuores-talo, josta löydät myös liikuntahallin, neuvolan ja hammashoidon sekä Vuoreksen koulun alaluokat ja päiväkodin. Lisäksi Vuores on täynnä "kivijalkaputiikkeja", kaupallisia palveluita asuinkerrostalojen katutasossa. 

Näyttävä 300 metrin pituinen Särkijärven silta yhdistää Vuoreksen Tampereen keskustaan, ja Vuores kytkeytyy sujuvasti myös kaupunkiseudun kehäväyliin. Bussilinja 5 liikennöi Vuoreksen, Hervannan ja keskustan välillä - keskustassa olet noin 20 minuutissa. Kaukana ei ole Hervannassa sijaitseva Tampereen teknillinen yliopistokaan. Alueen katurakenteen suunnittelussa on huomioitu myös mahdollinen raitiotien toteutuminen. 

T2H:n Ihanat Kodit rakentuvat Vuoreksen alueelle Tampereella

Vuores asuinalueena

Luonnonläheinen alue

Vuores on myös luonnonläheistä aluetta: mm. Koukkujärvessä elää rauhoitettu lummelampikorento, jonka vuoksi järvessä ei ole uimapaikkaa. Suolijärven, Särkijärven ja Hervantajärven uimapaikoille on kuitenkin vain muutama kilometri.

 

Palstaviljely Vuoreksessa

Vuoreksen asukkaille tarjotaan mahdollisuutta palstaviljelyyn keskuspuistossa. Tarjolla on monivuotisia viljelypalstoja ja korotettuja viljelyaltaita, myöhemmin myös yksivuotisia palstoja. Palstojen vuokrausta hoitaa Tampereen 4H-yhdistys.

Vuores asuinalueena

Vuores-päivä sunnuntaina 21.5.2017 Vuores-talolla

Taide Vuoreksessa

Vuoreksessa taidetta on kaikkialla! Alueen siltoihin ja aukioille, rakennuksiin ja pihoille integroidaan viihtyisyyttä lisääviä taideteoksia. Lähde vaikka iltakävelylle Vuoreksen sivujen taidekartan (pdf) kanssa!

Vuoreksen maamerkkinä on uusin kohteemme Akvarelli, jonka julkisivuun on toteutettu koko seinän ja vesikaton korkuinen Onnenpuu-taideteos. Jaspin ja Huvituksen parvekelaseissa on Arja Maarit Puhakan Hahtuvat-teoksen kuvioita, ja Kaarina Kaikkosen ympäristötaideteos Sisulla noustiin on aivan vieressä (katso Facebook-sivultamme lisää kuvia). 

Lue tiedote Kaarina Kaikkosen Sisulla noustiin -teoksesta STT:n arkistosta >>

Asunto Oy Tampereen Akvarellin julkisivua koristaa Kaarina Kaikkosen taideteos Onnenpuu.

Sisulla noustiin

Onnenpuu

Sisulla noustiin

Tyyppi
Huoneluku
Alue
Myynnissä Kirsikka Vuores | Tampere Kerrostalo Tutustu
Ihania Koteja Vuores | Tampere Kerrostalot Tutustu
Myynnissä Forte Vuores | Tampere Kerrostalo Tutustu