Amuri | Tampere

Ideoita Ihaniin Kotiin

Amuri asuinalueena

Rakennamme uusia Ihania koteja keskeiselle paikalle Mustanlahdenkadulle Hämeenpuiston laidalle. Amurista tekevät ainutlaatuisen sen historia ja kulttuuri sekä sijainti Tampereen tunnetuimpien arkkitehtuuristen kohteiden ja upeiden vehreiden puistojen keskellä.

Ihanat kodit ovat avaria ja valoisia kerrostalokoteja, joista katsottuna kaikki on lähellä. Kävelymatkan päässä sijaitsevat lähikaupat, päiväkodit ja koulut sekä runsas kulttuuri- ja liikuntatarjonta. Se, mitä et löydä kotikulmilta Amurista, on tarjolla kaupungin keskustassa – ja sinnekin on vain kävelymatka.

Asuinalueena Amuri on erittäin suosittua ja haluttua seutua, jossa on harvoin tarjolla uudiskohteita. Tänne rakentamissamme Ihanissa kodeissa asuminen ja arki ovat sujuvaa ja huoletonta, ja ympärillä vallitsee erityinen Amurin tunnelma!

Tampere

Amuri

Lähellä Amurin ja keskustan palvelut

Kaikki on lähellä – tämä on totta Amurissa: lähistöltä löydät päiväkodit ja koulut sekä laajat ostos-, kulttuuri- ja liikuntamahdollisuudet. Alueen omia palveluita täydentää Tampereen ydinkeskustan rikas ja monipuolinen tarjonta. Keskustan sykkeeseen Tammerkosken toiselle puolelle pääset sujuvasti kävellen, polkupyörällä tai autolla tai läheistä Pirkankatua pitkin kulkevilla busseilla - ja pian myös raitiovaunulla.

Tiesitkö, että vain 10 minuutin kävelymatkan päässä Ihanasta kodista sijaitsee Pohjoismaiden suurin kauppahalli? Tampereen Kauppahalli on ostospaikka vailla vertaa! Upean arkkitehtuurin keskeltä löydät laajat valikoimat erilaisia herkkuja sekä paikallisten ammattilaisten käsitöitä.

Tampereen kaupunki kehittää Amuria viihtyisänä ja laadukkaana kaupunginosana ottaen samalla huomioon alueen historialliset arvot.

Amurin kartta

Palvelut & etäisyydet

Amurissa kävelymatkan päässä:

 • lähikaupat, kauppahalli
 • päiväkodit ja koulut, Tampereen kansainvälinen koulu
 • TAMK Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampereen seudun ammattiopisto
 • Pyynikin uimahalli, useita kuntosaleja
 • pääkirjasto Metso
 • Hiekan taidemuseo, Amurin museokortteli
 • Teatteri Siperia, Tampereen Työväenteatteri, Tampereen Teatteri
 • Finlaysonin alue (mm. elokuvateatteri, liikkeitä, ravintoloita, harrastusmahdollisuuksia)
 • Kulttuuritalo Laikku
 • Keskustori
 • Pyynikin urheilukenttä ja palloiluhalli

Kiinnostavia kohteita:

 • Näsihalli 1 km
 • Särkänniemi 1,1 km
 • Koskikeskus 1,2 km
 • Museokeskus Vapriikki 1,2 km
 • Stockmann 1,3 km
 • Tampereen Stadion 1,3 km
 • Elianderin uimaranta 1,4 km, Pyynikin uimaranta 1,7 km
 • Ratinanniemen koirapuisto 1,4 km
 • Linja-autoasema 1,6 km
 • Tampereen yliopisto 1,9 km
 • Tampere-talo 2 km

Matkaan:

 • lähiliikenteen bussipysäkit 150 - 200 m
 • tuleva raitiovaunupysäkki n. 500 m
 • rautatieasema 1,5 km
 • Tampere - Pirkkalan lentoasema 17 km

Amuri

Kotona kulttuurin parissa

Amurissa taiteen, kirjallisuuden ja kulttuurin ystävät ovat kirjaimellisesti kuin kotonaan. Kotikulmilta löytyvät mm. kaupungin pääkirjasto Metso, Tampereen taidemuseo sekä lukuisia muita museoita. Amurin museokorttelissa järjestetään erityisiä museopäiviä (ja -öitä) eri ikäisille ja täällä nautit kahvit kaupungin tunnelmallisimpiin kuuluvassa kahvilassa.

Draamaa vai komediaa? Valinnanvaraa riittää, sillä onhan tulevasta kodistasi alle kilometri Tampereen Työväenteatteriin, Tampereen Teatteriin ja Teatteri Siperiaan. Kesäisin Pyynikin kesäteatteri on aina elämys! Vai nautitko esityksistä mieluummin valkokankaalta? Kohteestamme kävelet vain 10 minuutissa Finlaysonin alueelle, josta löydät elokuvateatterin lisäksi kahviloita, ravintoloita, liikkeitä ja palveluita.

Vuonna 1975 avattu Särkänniemi puolestaan tarjoaa tekemistä ja riemua kaikenikäisille. Alueelta löytyy perinteisten kieputtimien lisäksi 168 metriä korkea Näsinneula, akvaario, planetaario ja Koiramäen eläinpuisto sekä Sara Hildénin taidemuseo.

Amuri

Harrasta, liiku ja virkisty

Amurissa asut Pyynikin uimahallin naapurissa, ja treenaamaan pääset alueen moniin kuntosaleihin. Parhaat pallopelit pelataan tietysti Pyynikin palloiluhallissa tai Näsihallissa, jotka molemmat ovat lähellä Ihania Koteja. Suoran bussiyhteyden ansiosta jääkiekkoilijat, jalkapalloilijat ja kannustusjoukot pääsevät helposti Hakametsän hallille ja Tammelan stadionille.

Lenkille kannattaa suunnata Pyynikin, Näsijärven ja Pyhäjärven upeisiin maastoihin. Suositut virkistyalueet tarjoavat runsaasti erilaisia ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksia kaikkina vuodenaikoina, kuten luontopolkuja, uimarantoja ja palloilukenttiä. Tulevaisuudessa urbaani virkistysreitti vie Amurista Pyynikille ja sieltä Särkänniemeen ja Näsijärven rannoille. Tai mikset kävisi katsomassa näetkö Ihanan kotisi Pyynikin kuuluisasta näkötornista!

Talvisin voit hiihtää valaistuja latuja pitkin Pyynikillä  ja luistelemaan pääset mm. Aleksanterin koulun kentällä ja Pyynikin kentällä. Luistelukauden jälkeen Pyynikin kenttä on se paikka, jossa harrastetaan yleisurheilua, jalkapalloa tai amerikkalaista jalkapalloa.  Pyhäjärven aallot liplattavat Pyynikinrannan uimarannalla ja Elianderin uimaranta sijaitsee puolestaan Näsijärven rannalla. Tampereella jokainen löytää oman lempilajinsa harrastaa liikuntaa.

Puistojen ympäröimä Amuri

Kaupungin urbaanin sykkeen vastapainona ovat monet vehreät puistot ja viheralueet. Kotikorttelin kulman takana avautuu yli 1,2 kilometrin pituinen Hämeenpuisto. Se muodostaa läheisten Näsinpuiston ja Eteläpuiston kanssa upean viheralueen läpi Tampereen Näsijärveltä aina Pyhäjärvelle. Tutustu isojen lehmusten ja vaahteroiden Hämeenpuiston puistohistorialliseen selvitykseen.

Väinö Linnan puisto antaa jo nimensä puolesta kiinnostavan vihjeen: kirjailijasuuruus asui aikoinaan Amurissa. Kirjastonpuisto on Tampereen vanhimpia julkisia puistoja ja 1700-luvulla täällä sijaitsi  Tammerkosken kartanon pihapiiri. Valaistut puut ovat komeaakin komeampi näky, ihastu puiston värikkääseen kukka-aukioon tai jää seuraamaan esityksiä Laikunlavalla. Kirjastonpuisto kuuluu osaksi Koskipuiston ja punatiilisten tehdasrakennusten kanssa valtakunnallisesti merkittävään Tammerkosken kansallismaisemaan – ja tämä kaikki on lähellä Ihania koteja. 

Amuri on monien puistojen ympäröimä. Lähde reippaasti puistokävelylle, reittikartan löydät täältä.

Amuri

Amuri

Amurissa näkyy historia

Amurin juuret ulottuvat 1860-luvulle, jolloin alueelle ryhdyttiin rakentamaan koteja alunperin työläisille. Alue koostui eheistä puutalokortteleista, joista yksi toimii nykyään Amurin työläismuseokorttelina. Amurissa on ajan saatossa viihtynyt mm. Väinö Linna, F. E. Sillanpää ja Gunnar Pohjola.

Paikallisen teollisuuden perintö näkyy myös Tammerkosken rantojen punatiilisissä tehdasrakennuksissa. Kävelyretki läheisen Tammerkosken maisemissa tarkoittaa ikimuistoisia hetkiä yhdessä Suomen kauneimmissa kansallismaisemissa.  Amurin ja lähiseudun idyllinen miljöö toivottaa tervetulleeksi ja lumoaa varmasti myös kaikki uudet asukkaat.

Tyyppi
Huoneluku
Alue