Klaukkala | Nurmijärvi

Ideoita Ihaniin Kotiin

Klaukkala asuinalueena

Nurmijärven kunnan eteläosassa sijaitseva Klaukkala on kunnan taajamista suurin ja nopeimmin kasvava. Viihtyisä Klaukkala on yli 16 000 asukkaan alue, jossa yhdistyvät rauhallisen maaseudun ja virkeän lähes kaupunkimaisen kyläkeskuksen parhaat puolet.

Omalta kylältä kävelymatkan päästä löytyvät monipuoliset kunnan palvelut päiväkoteineen ja kouluineen sekä terveyskeskus ja yhteispalvelupiste. Koko Nurmijärven kattavimmat kaupalliset palvelut ovat niin ikään Klaukkalassa.

Espoon ja Vantaan kupeessa sjaitseva Klaukkala on kirjaimellisesti keskellä kaikkea: 50 kilometrin säteellä on oikeastaan melkein koko Uusimaa. Hämeenlinnanväylälle on matkaa alle 5 kilometriä ja kehäradan varren Kivistön asema on 10 kilometrin päässä. Helsingin keskustaan hurauttaa omalla autolla noin puolessa tunnissa.

Nurmijärvellä on tilaa harrastuksille.

Fiiliskuva Klaukkalasta

Tilaa elää ja harrastaa

Pääkaupunkisedun läheisyys houkuttelee Klaukkalaan yhä uusia asukkaita. Toisaalta lähellä, heti taajaman ulkopuolella, voi kokea maaseudun rauhan laajoine peltoaukeineen, vehreine metsineen ja polveilevine puroineen.

Klaukkalaan valmistui kesällä 2017 monitoimitalo, jossa on monikäyttöisiä nuoriso- ja liikuntatoimen tiloja sekä taiteen opetus-, harjoitus- ja esiintymistiloja. Kansalaisopisto tarjoaa monipuolisesti opiskelu- ja harrastusmahdollisuuksia. Musiikki- ja tanssiopisto sekä kuvataidekoulu takaavat monipuolisen taiteiden opetuksen.

Klaukkalan pohjoispuolella vain parin kilometrin päässä kohteistamme kimaltelee kaunis Valkjärvi, joka ympäristöineen houkuttelee virkistymään, tykkäätpä uida, kalastaa, meloa tai retkeillä. Täällä on kirjaimellisesti tilaa liikkua.

 

Etäisyyksiä kohteestamme

  • Terveyskeskus 800 m, kirjasto 1 km, matkakeskus 1,5 km
  • Klaukkalan koulu (1–6 luokat) noin 300 m, yläaste 700 m, Arkadian yhteislyseo noin 1 km, Klaukkalan aikuislukio noin 1 km, Isoniitn koulu (1–9 luokat) 1,3 km, Syrjälän koulu (1–6 luokat) 2,4 km, Vendlaskolan (1–6 luokat) 2,4 km, Harjulan koulu (1–6 luokat) noin 3 km
  • Keuda Nurmijärvi noin 6,5 km
  • Nurmijärven Musiikkiopisto, Keskusti e 6
  • Valkjärvi Tiiranrannan uimaranta ja talvisin pulahtaa avantoon noin 2 km ja Lähtelän uimaranta noin 3 km. Kummaltakin rannalta voi lähteä vaikka melontaretkelle.
  • Jäähalli noin 1 km, tennis- ja squashalli noin 1,5 km
  • Serenan vesipuisto noin 10 km
  • Kivistön tuleva kaupunkikeskus noin 10 km, Myyrmäki 17 km, Helsinki-Vantaan lentoasema noin 20 km, kauppakeskus Jumbo noin 20 km

Klaukkala Tilkankuja

Fiiliskuvaa Klaukkalasta

Lähellä liikunnan riemua

Aivan kohteidemme naapurissa koet liikunnan riemua seudun upeimmalla urheilualueella. Jalkapallon voi potkaista maaliin niin lämmitettävällä tekonurmikentällä kuin jalkapallohallissa. Yleisurheilun suorituspaikalla on mahdollista heittää moukaria ja keihästä, juosta ja hypätä. Kesällä täällä pelataan myös koripalloa ja katukiekkoa, talvi on totta kai jääkiekkoilun aikaa.

Urheilualueen kentät ovat monet: kolme tenniskentää, nurmikenttä ja hiekkakenttä. Muutama vuosi sitten Klaukkala sai entistä suuremman jäähallin, ja lähistöllä on myös yksityinen tennis- ja squashalli. Oman kylän urheiluseuroista löydät samanhenkistä liikuntaseuraa.

Tornimäen ulkoilualueella talvella sukset luistavat valaistuilla laduilla ja kokeilla kannattaa myös snowtubingia. Osa kuntoradasta on varattu ympärivuotiseksi kävelyreitiksi. Kesällä vauhtia saa alamäkipyöräilystä ja endurosta.

Luonto on lähellä Klaukkalassa

Tyyppi
Huoneluku
Alue
Myynnissä Lumous Klaukkala | Nurmijärvi Kerrostalo Tutustu
Myynnissä Ruunikko Klaukkala | Nurmijärvi Paritalo, rivitalo Tutustu