Malmi | Helsinki

Ideoita Ihaniin Kotiin

Malmi asuinalueena

Helsingissä ensimmäiset Ihanat kodit rakentuvat Malmille, Koillis-Helsingin merkittävään aluekeskukseen. Ihana koti Malmilla on avara ja valoisa koti runsaiden kaupallisten ja julkisten palveluiden, sujuvien yhteyksien sekä monipuolisten harrastus- ja virkistysmahdollisuuksien läheisyydessä.

Malmin juna-asemalla pysähtyvät useat lähijunat, ja matka-aika on keskustaan vain 14 minuuttia! Tai astu bussiin – lähin pysäkki on aivan kotitalosi kulmilla. Lisäksi bussiterminaali ja erinomaiset vaihtoyhteydet tekevät liikkumisesta sujuvaa eri puolille kaupunkia ja pääkaupunkiseutua. Myös autoilevat pääsevät nopeasti merkittäville väylille.

Aseman ympärille on kasvanut Malmin ja koko koillisen Helsingin kaupallinen keskus kauppakeskuksineen, lukuisine liikkeineen ja palveluineen. Monipuoliset sisä- ja ulkoliikuntamahdollisuudet löytyvät läheltä, samoin kuin upea Longinoja luontopolkuineen. Malmilla myös kulttuurinystävät ovat kuin kotonaan, sillä Malmitalo tarjoaa kulttuurielämyksiä kaikille aisteille.

Malmi

Malmi

Pilvipyörteentieltä lähelle ja kauas

Ihanassa kodissa ihanaa on myös erinomainen sijainti! Kasvava ja kehittyvä Malmi on koillisen Helsingin palveluiden keskittymä ja julkisen liikenteen merkittävä solmukohta.

Kotikatusi Pilvipyörteentie on uusi asuntokatu, joka on asemakaavassa merkitty hidaskaduksi eli nopeus on korkeintaan 30 km/h. Pilvipyörteentieltä on vain reilun vartin kävelymatka asemalle ja runsaisiin palveluihin. Tiheät lähijunayhteydet vievät 14 minuutissa keskustaan tai nouse bussiin, joka kulkee läheistä Tullivuorentietä pitkin. Malmi on myös useiden bussilinjojen tärkeä solmukohta, ja autoileva pääsee sujuvasti Kehä I:lle, Lahdenväylälle ja Porvoonväylälle.

Tuleva kotisi sijaitsee Longinojan itäpuolella, jonne muodostuu 600–700 asukkaan kotoisa asuinalue. Alueen pihapiirit liittyvät Pilvipyörteentiehen pihakatumaisilla väylillä, joilta avautuu näkymiä Longinojan purolaakson avoimille niityille ja pelloille.
 
Tulevaisuudessa asema ja palvelut ovat entistä lähempänä, kun Longinojan itäpuolelta avautuu suora kulkuyhteys uuden puistosillan kautta Malmin aseman suuntaan.

Pal­ve­lut & etäi­syy­det

T2H Ihanat kodit Malmilla sijoittuvat juna-aseman sekä monipuolisten palveluiden ja harrastusmahdollisuuksien läheisyyteen.

Junalla Malmilta

 • Helsingin keskustaan 14 min
 • Helsinki-Vantaan lentoasemalle 14 min

Kävellen palveluihin

 • Malmin juna-asema ja bussiterminaali 1,4 km
 • kauppakeskukset Malmin Nova 1,8 km ja Malmintori 2,1 km
 • Malmitalo (mm. kirjasto, työväenopisto, musiikkiopisto, kuvataidekoulu, tanssiopisto) 1,5 km
 • päiväkodit Poutapilvi 130 m ja Vilppula 800 m
 • leikkipuisto Filpus 900 m
 • Hietakummun ala-aste 1,1 km

Kävellen harrastuksiin

 • Longinojanpuiston koirapuisto 400 m
 • Parkourkeskus 450 m
 • Ala-Malmin liikuntapuisto (mm. jalkapallo, pesäpallo, koripallo, beachvolley, tennis, jääkiekko) 1 km
 • uimahalli 1,3km
 • Green Golf talviharjoittelukeskus 1,3 km
 • Malmin jäähalli 1,6 km

Muuta kiinnostavaa

 • Helsinki-Malmin lentoasema 1,2 km
 • Fallkullan kotieläintila 1,3 km
 • Tapanilan urheilukeskus 2,5 km
 • kartingrata 3,8 km

Malmi

Malmi

Malmi

Kulttuuria ja kulttuuriympäristöä


Ala-Malmin torilla sijaitseva Malmitalo on eloisa kulttuurikeidas, jossa viihtyy, harrastaa ja oppii vaikka koko perhe. Malmitalossa nautitaan lukuisista elokuvista, esityksistä, tapahtumista ja näyttelyistä. Samassa rakennuksessa toimivat myös mm. kirjasto, työväenopisto, tanssiopisto, musiikkiopisto, kuvataidekoulu sekä käsityö- ja muotoilukoulu.

Malmia ei voi esitellä mainitsematta 1930-luvulla perustettua Helsinki-Malmin lentoasemaa. Museovirasto on luetteloinut sen valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi, ja valkoinen, pyöreä, funkistyylinen lentokenttärakennus on yksi Helsingin kaupungin nähtävyyksistä. Tulevaisuudessa lentokentästä rakentuu uusi asuinalue, mutta lentoasemarakennus, lentokonehalli ja autohalli suojellaan kaupunkikuvallisesti, rakennustaiteellisesti ja historiallisesti arvokkaina rakennuksina.

Lähellä luontoa, lähellä Longinojaa


Luonnonrauhaa Malmin pikkukaupunkimaiseen eloon tuo Longinojan moninainen puroluonto. Ihanat kodit rakentuvat juuri tänne, Longinojan peltomaisemiin. Noin 6 km pituinen Longinoja mutkittelee pääosin Malmin ja Pukinmäen alueille ja kerrotaan, että se on Suomen tunnetuin puro.

Longinoja tarjoaa monipuolisia luontokokemuksia kaikkina vuodenaikoina. Longinojan luontopolku kertoo tarinaa uhanalaisesta taimenesta sekä kaupunkipuron luonnosta ja sen suojelusta. Puron ympärille on muodostunut aktiivinen yhteisö, joka pitää siitä huolen ja järjestää ohjattua toimintaa, kuten purokävelyitä.

Longinojan varteen muodostetaan 70 metriä leveä virkistysalue, jonka läpi kulkee useita kevyen liikenteen reittejä. Longinojanraittia ja Tullivuorenraittia tulevat täydentämään uudet kevyen liikenteen yhteydet, jotka vievät esimeriksi Malmin lentokentän ulkoilureittien suuntaan.

Läheisestä Longinojanpuistosta rakentuu entistä houkuttelevampi lähivirkistysalue, joka kunnioittaa alueen erityisiä luonto- ja kulttuurimaisema-arvoja. Tulevaisuudessa täällä voi viettää aikaa petankin parissa, grillata, keinua riippumatoissa tai piipahtaa konttikahvilassa, joka toimii myös välinevuokraamona. Niittymaisemat kutsuvat rauhoittumaan ja nauttimaan luonnosta lähellä omaa Ihanaa Kotia.

Malmi

Tyyppi
Huoneluku
Alue
Myynnissä Hat­ta­ra Malmi | Helsinki Kerrostalot, Rivitalot Tutustu