Saunalahti | Espoo

Ideoita Ihaniin Kotiin

Saunalahti asuinalueena

Saunalahti on moderni asuinalue eteläisessä Espoossa. Uudistuva ja virkeä kaupunginosa houkuttelee uusia asukkaita merelliseen ympäristöön Kummelivuoren kupeeseen. Rakennamme suositulle alueelle Ihania koteja, jotka ovat avaria ja valoisia 1- ja 2-tasoisia rivitaloja Kallvikinrinteeseen ja paritalokoteja Makasiinitielle.

Uuden, Ihanan kodin lisäksi huolettoman arjen takaavat lapsiperheiden palvelut, jotka kaikki – neuvola, useat päiväkodit ja koulu - ovat lähellä, samoin kuin lähikauppa. Omalla autolla tai bussilla pääset nopeasti Espoonlahden, Finnoontien ja Matinkylän palvelukeskuksiin.

Saunalahti on yksi Espoon uusimmista kaupunginosista Kauklahdenväylän länsipuolella, mutta täältä löytyy myös upeaa luontoa. Saunalahdessa kun ollaan, totta kai täällä lumoaa meri ja sen läheisyys!

Saunalahden maisemia

Saunalahdessa on upeita lenkkeilymaastoja

Näyttävä, monipuolistuva Saunalahti

Saunalahtea voi hyvin kuvailla viihtyisän ja nuorekkaan lisäksi näyttäväksi asuinalueeksi. Monet julkiset rakennukset ovat uusia ja ne herättävät ihastusta monimuotoisuudellaan ja yksityiskohdillaan.

Asuinalueen ensimmäinen julkinen rakennus oli lastentalo, jossa toimii neuvola ja päiväkoti. Lastentalon pihamaalla on erilaisia osa-alueita, jotka innostavat lapsia luovuuteen ja leikkeihin.

Saunalahden  koulussa annetaan opetusta esikoulusta yhdeksänteen luokkaan. Palkittu, ulkomaita myöten runsaasti huomiota saanut koulu on opetuksen, kulttuurin ja harrastamisen upea monitoimitalo. Lähikoulun suojaisat pihapoukamat ja liikkumaan houkuttelevat lähiliikuntapaikat ovat myös alueen asukkaiden käytössä. Katso ja kuuntele Saunalahden koulun oma biisi täältä. Saunalahdessa toimii myös aktiivinen MLL:n paikallisyhdistys.

Saunalahdesta kasvaa entistä viihtyisämpi ja omaleimaisempi paikallinen keskus, kun koulun viereen valmistuu uusi liikekeskus. Saunalahdenporttiin on kaavoitettu tiloja ruokakaupoille, useille pienliikkeille ja lähipalveluille, ja edustalle rakentuu viihtyisä toriaukio nimeltään Kompassitori.

Palvelut & etäisyydet

  • Saunalahden omat palvelut, mm. koulu, kirjasto, nuorisotila ja tuleva liikekeskus noin 1 km, S-Market noin 1,5 km, Lastentalo (päiväkoti ja neuvola) noin 1,7 km ja Paapuurin päiväkoti noin 2,2 km
  • Kallvikin uimaranta noin 800 m, salibandyhali noin 2,6 km, Tillinmäen urheilukenttä/luistelurata noin 2 km, Sarfvik Golf noin 5 km
  • Autolla Kauklahdenväylälle 4 min, Länsiväylälle 6 min, Kehä III:lle 6 min
  • Kivenlahden venesatama, Kivenlahden tuleva metroasema noin 3 km
  • Espoonlahden palveluihin autolla noin 10 min ja bussilla 21 min, Matinkylän palveluihin ja metroasemalle noin 13 min bussilla 23 min

Saunalahden kartta

Meri ja luonto lähellä

Espoo on merellinen kaupunki rantoineen, satamineen ja saarineen. Saunalahden kohdalla merenlahti on nimeltään Bastvikfjärden, jonka rannalle kohteistamme on matkaa vain muutamia satoja metrejä.  Kesäpäiviä on ihana viettää läheisellä Kallvikin uimarannalla. Tai mitä jos lähtisit naapurikaupunginosaan, Kivenlahteen, jonka venesatamasta reittivene vie retkelle idylliseen saaristoon?

Espoon rantoja kiertää rantaraitti, joka tarjoaa kulkijoille niin luontoa, kulttuurihistoria kuin upeaa rantaelämää – kaikkiaan lähes 100 kiinnostavaa kohdetta. Noin 40 kilometrin raitti päättyy Saunalahteen - tai kuten Saunalahdessa ajatellaan, rantaraitti alkaa omilta tutuilta kulmilta. Tulevan kotisi läheisyydestä avautuu siis upea merellinen Espoo myös kävellen ja pyöräillen.

Saunalahdessa luonto näyttää parhaimpansa: meren lisäksi pääset nauttimaan kauniista avokallioista ja metsäisistä harjuista. Kiipeä läheiselle Kummelivuorelle! Graniittikallion päältä avautuvat huikeat näkymät lähialueelle ja Espoonlahden aalloille – auringonlasku täältä on kokemisen arvoinen!

Saunalahden ilmakuva

Liiku, harrasta, shoppaile

Espoo on vireä kulttuuri- ja harrastuskaupunki. Saunalahden koulun hiekka- ja koripallokentillä on hyvä liikkua ja harrastaa ympäri vuoden. Alueen lenkkeilymaastot ovat vertaansa vailla ja polkuverkosto laajenee koko ajan. Kummelivuorelle kiipeäjää odottavat ulkokuntoiluvälineet.

Koulun yhteydessä toimiva kirjasto muuntautuu ilta-aikaan asukkaiden omaksi lähikirjastoksi, jonne kaikkien on helppo tulla. Kirjastossa järjestetään säännöllisesti kulttuuriohjelmaa, kuten lapsille elokuvapäiviä, satutunteja ja konsertteja. Espoon tanssiopisto järjestää puolestaan koulun puolella lapsille tanssiopetusta.

Saunalahdesta vain kymmenisen minuuttia autolla ja olet Espoonlahden uimahallissa tai jäähallissa. Espoonlahden sydämessä palvelee kauppakeskus Pikkulaiva uudistuvan kauppakeskus Lippulaivan rakentamisen ajan. Uuden Lippulaivan yhteyteen tulevat mm. Espoonlahden aluekirjasto ja kulttuuriareena.

Jatka matkaasi eteenpäin Länsiväylää pitkin. Saunalahdesta hurautat alle vartissa Matinkylän metroasemalle, elokuvateatteriin ja Isoon Omenaan, joka on Espoon toiseksi suurin kauppakeskus.

Kartanoaamiaisia ja luontokohteita

Saunalahden vanhin ja tunnetuin tila on Bastvikin kartano. Sen päärakennuksen nykyinen ulkonäkö on peräisin 1920-luvun lopulta, mutta itse rakennus tiettävästi 1800-luvun alusta. Täällä on mahdollista nauttia kartanoaamiaista historiallisessa miljöössä: kartanon isäntäväki ylläpitää Cafe Bastvikia, joka on auki aina kuukauden ensimmäisenä viikonloppuna.

Oman säväyksensä saunalahtelaisiin kesäpäiviin tuovat lampaat, jotka ihastuttavat kartanon aitauksessa. 

Vaikuttava vierailukohde on myös Kummelivuoren laella sijaitseva pronssikautinen muinaishauta, jonka löydät aivan ulkoilureitin varrelta. Toinen kiinnostava paikallinen luontokohde on rapautumaonkalo. Rapautumaonkalo on kuin hiidenkirnu, mutta se on syntynyt eri tavalla. Tämä erikoisuus on valtakunnallisesti merkittävä, koska tällaisia onkaloita on maassamme vain muutamia.

Saunalahden silta

Saunalahden maisemia

Saunalahden maisemia

Saunalahden maisemia

Saunalahden maisemia

Saunalahden maisemia

Saunalahden maisemia

Tyyppi
Huoneluku
Alue
Myynnissä Vehka Saunalahti | Espoo Paritalo, rivitalo Tutustu
Tulossa Pari- & rivitaloja Saunalahteen Saunalahti | Espoo Paritalo, rivitalo Tutustu