fbpx

Kangasalan Linkosuonpuisto tarjoaa rauhallista arkea suurkaupungin kupeessa


Linkosuonpuisto on Tampereen ja Kangasalan rajan tuntumaan rakentuva uusi asuinalue. Aluetta kehystävät Tampereen puolella Holvasti ja Kiveliö omakotitaloineen, Kangasalan puolella puolestaan Vatiala, Nattari ja Lamminrahkan metsämaisemat.

Niin kauas kuin silmään siintää, nään järviä lahtineen

Järvien ympäröimä ja harjujonon halkoma Kangasala on ihastuttanut sen asukkaita ja ohikulkijoita jo satoja vuosia – jopa itse kirjailija Zachris Topeliusta, jonka runossa “Kesäpäivä Kangasalla” yllä oleva lausahdus kuullaan.

Kangasala on Tampereen naapurissa sijaitseva 32 000 asukkaan eloisa kaupunki, joka kasvaa ja kehittyy jatkuvasti. Sujuvan arjen Kangasalla takaavat kattavat peruspalvelut päiväkodeista ja kouluista laadukkaisiin terveyspalveluihin sekä kaupallisiin palveluihin. Eikä Kangasalta vapaa-ajan aktiviteettejakaan puutu: monipuoliset liikuntamahdollisuudet ja vahva kulttuuritoiminta tarjoavat tekemistä niin perheen pienimmille kuin aikuiseen makuun.

Vehreä ja virkeä Linkosuonpuisto

Linkosuonpuiston uuden asuinalueen suunnittelu on aloitettu jo vuonna 2015. Asuinalue rakentuu nykyisellään metsien kehystämälle alueelle, jonka keskipisteenä on 60-luvulta lähtien toiminut Linkosuon Leipomo – mistä alue on myös nimensä saanut. Voipi siis olla, että alueen asukkaat saavat toisinaan aamuvarhain herätä tuoreiden leipomusten tuoksuun.

Linkosuonpuiston alue on varattu kaavoituksessa asumiseen ja virkistykseen. Linkosuonpuistossa tullaankin säilyttämään reilusti vehreitä metsä- ja puistoalueita sekä aluetta halkova viheryhteys, joka tarjoaa kodin muun muassa seudulla majaileville liito-oraville. Luonnon ystäviä ilahduttavat myös lähistöltä löytyvät idyllinen Kaukajärvi uimarantoineen ja rantapolkuineen sekä Mannerheiminkallion ulkoilualueet.

Sujuvat liikenneyhteydet ja monipuolinen palvelutarjonta

Vaikka Linkosuonpuistossa luonto on lähellä, ei mistään uinuvasta syrjäseudusta ole kyse. Aivan alueen naapurissa sijaitsevat Vatialan ja Nattarin monipuoliset palvelut, kuten ruokakauppa, ravintoloita, kirjasto ja terveyspalvelut. Lapsiperheiden arkea helpottavat myös alueen leikkipuistot ja päiväkodit sekä peruskoulut, jotka ovat kaikki kävelyetäisyydellä. Alueen omia palveluita täydentää Kangasalan keskustan tarjooma vain 10 minuutin ajomatkan päässä.

Linkosuonpuiston eteläsivua kulkeva Holvastinkatu on merkittävä julkisen liikenteen väylä, josta linja-autot kulkevat useita kertoja tunnissa naapurikaupunki Tampereelle, jossa palvelukattaus on yltäkylläinen ja opiskelu- sekä työmahdollisuuksissa riittää valinnan varaa. Matka Tampereen ytimeen kestää linja-autolla vain noin 20 minuuttia ja omalla autolla alle vartin. Turvallisten pyöräreittien ansiosta arkiliikuntakin hoituu helposti polkaisemalla reilussa puolessa tunnissa kaupungin sykkeeseen.

Potentiaalia myös asuntosijoittajille

Linkosuonpuiston uudesta asuinalueesta rakentuu houkutteleva kohde myös asuntosijoittajalle. Tampere on yksi Suomen vetovoimaisimmista kaupungeista, jonne muuttaa joka vuosi tuhansia uusia asukkaita työn ja opintojen perässä. Tampereella vuokra-asunnoista onkin jatkuvasti kova kysyntä.

Suuren kysynnän vuoksi asuntojen hinnat ovat Tampereella olleet jo pitkään nousussa. Lähikaupungeissa hintataso on asuntojen arvonnoususta huolimatta pysynyt kuitenkin vielä hieman maltillisempana. Tampereen seudun sujuvat liikenneyhteydet tekevätkin naapurikaupungeista, kuten Kangasalasta, varteen otettavia asuinpaikkoja kaupungissa työskenteleville ja opiskeleville.

Linkosuonpuistoon rakentuu monipuolisesti erilaisia kohteita, jotka tarjoavat erinomaisia sijoitusasuntoja niin arvonnousun kuin vuokratuoton puolesta. Hyvän sijoitusasunnon yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on hyvä sijainti ja se Linkosuonpuistossa toteutuu: paitsi että alue sijaitsee aivan Tampereen rajalla, sujuvat liikenneyhteydet ja kattavat lähipalvelut yhdistettynä laajaan vapaa-ajan aktiviteettien tarjontaan ja luonnonläheisyyteen tekevät alueesta houkuttelevan asuinpaikan niin opiskelijoille, työssäkäyville kuin lapsiperheille.

Linkosuonpuisto pähkinänkuoressa:

  • Uusi kehittyvä asuinalue Tampereen ja Kangasalan rajan tuntumassa
  • Alueella panostetaan sujuviin liikenneyhteyksiin, kattaviin lähipalveluihin ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen
  • Matka-aika Tampereen keskustaan linja-autolla 20 min, omalla autolla alle 15 min ja polkupyörällä n. 30 min
  • Kävelyetäisyydellä ruokakaupat, ravintoloita, päiväkodit, peruskoulut, kirjasto ja terveyspalvelut
  • Kaukajärven lenkkipolut ja uimaranta 1,5 km

Linkosuonpuisto tarjoaa rauhallisen asuinympäristön ensiluokkaisella sijainnilla ja monipuolisten palveluiden läheisyydessä. Tutustu kohteisiimme Linkosuonpuistossa ja löydä oma, Ihana kotisi tai tuottoisa sijoitusasuntosi!

Linkosuonpuiston myytävät asunnot