fbpx

Mitä on asuntosijoittaminen?


Asuntosijoittaminen on konkreettinen, helppo ja suosittu sijoitusmuoto. Tuotto muodostuu kuukausittaisesta vuokratulosta ja asunnon arvonnoususta. Asuntosijoittaminen on myös pitkäjänteisyyttä vaativa, mutta vakaa ja helposti ymmärrettävä sijoitusmuoto. Asunnon vuokraamisella on mahdollista saada tasaista, kuukausittaista passiivista tuloa. Lisäksi asunnon myymisellä voi realisoida asunnon arvonnousun.

Asuntosijoittamisen ideana on, että vuokraamalla asunnon katat kuukausittaisella vuokratulolla kaikki asunnon kulut (pääomavastike, yhtiövastike, vesimaksut, ym kulut), myös mahdollisen lainanlyhennyksen. Asuntosijoittamisen ideana voi olla myös asunnon vuokraamisen sijaan/lisäksi asunnon arvonnousun hyödyntäminen lyhyelläkin tähtäimellä. Tämä tarkoittaa sitä, että voit myydä asunnon jo esimerkiksi puolen vuoden sisällä asunnon hankkimisesta.

 

Miten aloittaa asuntosijoittaminen?

 

Aluksi on syytä tietää muutama perusasia ennen asunnon ostoa. Näitä perusasioita ovat sijainti, kohteen kunto, tuotto/vuokra sekä rahoitusehdot. Kun löydät asunnon hyvältä sijainnilta ja muut edellä mainitut perusasiat ovat kunnossa voit ostaa kyseisen asunnon. Asuntosijoittaminen lähtee käyntiin siis sopivan asunnon ostosta.

Asuntosijoittamiseen et tarvitse kovin suurta omaa pääomaa, toisin kuin tyypillisesti muissa sijoitusmuodoissa asunnon voit ostaa suurelta osin lainarahalla. Varmistaaksesi hyvän tuoton sijoittamallesi pääomalle on tärkeää löytää asuntoon hyvä ja luotettava vuokralainen. Näillä eväillä pääset hyvin alkuun asuntosijoittajana.

Millainen on hyvä sijoitusasunto?

Hyvän sijoitusasunnon tärkein kriteeri on sijainti – tavoitteesta riippumatta. Arvonnousua ja hyvää vuokratuottoa tavoitellessa on tärkeää ostaa asunto kasvukeskuksesta ja muuttovoittoisesta paikkakunnasta, jossa asuntojen arvon voi odottaa nousevan kysynnän kasvaessa. Vuokratuottoa tavoitellessa asunnon vuokraamisen tulee olla mahdollisimman helppoa, jonka vuoksi myös sen puolesta kasvukeskukset ovat hyviä valintoja.

Sijoitusasunnon sijainnissa kannattaa kiinnittää huomiota etenkin alueen liikenneyhteyksiin ja peruspalveluihin. Vuokra-asunnoille on siis aina kova kysyntä hyvine liikenneyhteyksien vierestä. Kysyntää kasvattaa myös palvelukeskittymien, koulujen ja puistojen/luonnon läheisyys.

Uudiskohde on todella turvallinen ja huoleton sijoitusasunto, joka tarjoaa hyvää vuokratuottoa. Uusille, valoisille ja fiksusti suunnitelluille asunnoille on vuokramarkkinoilla kova kysyntä. Uudiskohteen kulut ovat yleensä hyvin ennakoitavissa, sillä esimerkiksi remontteja ei ole lähitulevaisuudessa näkyvissä. Uudessa, nykyaikaisesti rakennetussa kohteessa myös asumiskustannukset ovat usein edulliset.

Haluatko tietää lisää asuntosijoittamisesta?

Me T2H:lla olemme asumisen asiantuntijoita. Tunnemme hyvin pääkaupunkiseudun ja Pirkanmaan kasvukeskukset, joissa vuokra-asunnoille on kysyntää. Tiedämme myös, mitkä ovat toimivan ja Ihanan kodin tärkeimmät elementit.

Lue lisää asuntosijoittamisesta tai ota yhteyttä ja kysy lisää T2H:n Ihanista kodeista sijoitusasuntona!

Sijoitusasunnon osto-opas

Ota yhteyttä