fbpx

Myytävät asunnot Amuri


Vehreitä puistomaisemia ydinkeskustan kupeessa

Amuri on ilman epäilystä Tamperetta parhaimmillaan. Sympaattinen Amurin alue on alunperin koostunut 1860-luvulla rakentuneista puutalokortteleista, joista on vielä tänä päivänäkin tarjolla pieni maistiainen alueen keskellä sijaitsevassa museokorttelissa – josta nykyään löytyy myös yksi kaupungin kehutuimmista kahviloista, tunnelmallinen Amurin Helmi. Sittemmin puutalot ovat vaihtunut kerrostaloihin, mutta entisaikojen lämminhenkinen ja yhteisöllinen tunnelma on yhä aistittavissa talojen kivijalkojen pienissä putiikeissa, ravintoloissa ja korttelin lähikaupoissa.

Amurin länsi- ja eteläpuolta kehystää vehreä Pyynikki, jonka suojellut kangasmetsät ja harjumaisemat tarjoavat henkeäsalpaavan upeita lenkkipolkuja. Pohjoiseen tallustaessa ensimmäisenä vastassa on Näsijärven rannassa sijaitsevat Mustalahden satama-alue terassiravintoloineen, legendaarinen huvipuisto Särkänniemi sekä Onkiniemen virkistysalue. Idässä alue puolestaan rajautuu Tampereen vilkkaaseen ydinkeskustaan ja historialliseen Finlaysonin tehdasalueeseen.

Keskeisestä sijainnistaan huolimatta Amuri on vehreä ja rauhallinen asuinalue, jossa viihtyvät siellä myös lapsiperheet: lähistöltä löytyy useampia päiväkoteja ja kouluja, mukaan lukien Tampereen kansainvälinen koulu. Alueella on useampia puistoja, joissa on tilaa rentoutua, leikkiä ja liikkua. Amurissa sijaitsevat myös kaupungin pääkirjasto Metso, Tampereen taidemuseo ja Pyynikin uimahalli.

Jos siis haaveilet aktiivisesta kaupunkielämästä, mutta haluat samalla nauttia vehreistä puistomaisemista ja seesteisestä tunnelmasta, tutustu Amurin Ihaniin koteihin!