fbpx

Näin Ihanat kodit syntyvät


Ihanan kodin anatomia

Kun T2H:lla puhumme ihanista kodeista, ei kyseessä ole vain mainostoimiston luoma slogan, vaan näkemys, joka ohjaa kaikkea tekemistä tontin hankinnasta asunnon viimeistelyyn. Yksikönjohtaja Liina-Reetta Sillanpää kiteyttää asian ensivaikutelman kautta.

”Toivomme asukkaan ihastuvan uuteen kotiinsa. Kun asiakas ostaa meiltä asunnon ja astuu uuteen kotiinsa, hän huomaa poikkeuksellisen tilan tunteen ja valoisuuden. Asuntomme aukeavat suoraan eteisestä ilman pitkää eteiskäytävää, suuret ikkunat tuovat paljon valoa ja huonekorkeus luo avaruutta.”

”Ajattelemme aina ensisijaisesti asiakasta kaikissa vaiheissa suunnittelusta valmiiseen asuntoon, summaa Sillanpää.”

Ihanan kodin kulmakivet

Ihanassa kodissa on korkeat huoneet, ikkunat lähes lattiasta kattoon, lattialämmitys sekä huolellisesti suunnitellut pohjaratkaisut. Näiden lisäksi tavoitteenamme on suunnitella mahdollisimman moneen asuntoon tilava parveke, joka on kesäisin kuin lisähuone.

”Näihin ominaisuuksiin asiakas ei voi vaikuttaa jälkikäteen. Panostamme suunnittelussa pysyviin ja pitkäaikaisiin ratkaisuihin. Ikkunoiden kokoa ja huonekorkeutta ei voi enää jälkikäteen muuttaa, toteaa Sillanpää.”

”Asunnoissamme huonekorkeus on aina vähintään 2,8 metriä ja useissa asunnoissa huonekorkeus nousee jopa viiteen metriin.”

Lattialämmitys on monilta osin näkymätön osa asuntoa, mutta siihenkin on syynsä. Tämä mahdollistaa lähes lattiatasosta lähtevät suuret ikkunat kun perinteisiä pattereita ei tarvita – ja rehellisyyden nimissä, tiedämme etteivät patterit ole kaunein sisustuselementti.

T2H-Ihana-Koti-3.jpg

Erottuminen vaatii rohkeutta ja kriittistä ajattelua

Ihanan kodin elementit eivät ole itsestäänselvyys ja tavoitteenamme on luoda kulttuuria, jossa jokaisella ihanan kodin luomiseen osallistuvalla ihmisellä on mahdollisuus vaikuttaa ratkaisuihin ja kehittää entistä ihanampia koteja.

”Yrityksenä pyrimme kannustamaan jokaista työntekijää niin suunnittelussa kuin rakentamisessakin jatkuvaan kriittiseen ajatteluun — miten me kehitämme asunnoistamme entistä parempia, avaa Sillanpää T2H:n ajattelua.”

Arkkitehdit ovat avainasemassa ihanan kodin suunnittelussa. Yhdessä arkkitehtien kanssa pyrimme luomaan toimivan kokonaisuuden niin asuntojen kuin julkisivun osalta. Lähdemme suunnittelussa aina kuitenkin yksittäisten asuntojen suunnittelusta.

”Suhtaudumme jokaiseen asuntoon yksilönä ja pieteetillä. Tämä voi lisätä haastetta suunnitteluun, mutta näin pidämme huolen siitä, että jokainen asunto on hyvä, kuvaa Sillanpää suunnitteluprosessia.”

Näin voimme kuitenkin varmistua että olemme tekemässä juuri sellaisia koteja, kuin uskomme asiakkaidemme haluavan. Mielestämme jokaisella tulisi olla mahdollisuus asua kodissa, joka on suunniteltu huolella ja asukkaan tarpeita ajatellen.

Tule tutustumaan Ihaniin koteihin