fbpx

Nokia tarjoaa idyllistä luontoarkea kaupunkiseudun kupeessa


Nokia on noin 35 000 asukkaan virkeä ja vehreä kaupunki, joka sijaitsee Tampereen länsipuolella. Nokialla kaupunkiasumisen parhaat puolet yhdistyvät maan kauneimpiin vesistöjen kehystämiin luontomaisemiin.

Kasvua ja kehitystä vuosisatojen ajan

Nokia on historialtaan vanha asuinpaikka, jonka kalaisat vedet ovat houkutelleet alueelle asukkaita jo rautakaudelta lähtien. Vuosisatojen saatossa vesistöt ovat hyödyttäneet myös teollisuutta, minkä ansiosta Nokia onkin kehittynyt tänäkin päivänä aktiiviseksi ja houkuttelevaksi innovaatio- ja teollisuuskaupungiksi. Nykyään Nokia onkin Pirkanmaan maakuntakeskus Tampereen jälkeen maakunnan toiseksi suurin kaupunki.

Lauleskellen autossa vai rennosti junassa?

Nokian jatkuvan kehityksen myötä alueen liikenneyhteydet ovat hioutuneet huippuunsa. Nokian ohittavat Vaasasta Hämeenlinnan halki Helsinkiin kulkeva valtatie 3, Poriin vievä valtatie 11 sekä Raumalta Lahden kautta Kouvolaan mutkitteleva valtatie 12. Viimeisintä pitkin ajoaika naapurikaupunki Tampereelle onkin vain alle 20 minuuttia.

Viime aikoina Nokialla on kuitenkin panostettu erityisesti Nokian ja Tampereen väliseen junayhteyteen, jonka ansiosta Tampereen keskustaan matkaa nopeasti ja ekologisesti vain vartissa. Junayhteyttä tukevat kaupungin rautatieaseman suuri liityntäpysäköintialue, jolle pysäköinti on maksutonta, sekä aktiivinen linja-autoverkosto.

Tekemistä vuoden jokaiseen päivään

Kuten jo ilmi onkin käynyt, Nokian maisemia hallitsevat vesistöt. Kaupunkia kehystävien Pyhäjärven ja Kuloveden lisäksi alueella on myös useampia pieniä järviä, joihin kelpaa pulahtaa viilentymään hellepäivinä. Pyhäjärven ja Kuloveden välillä kulkee kaupunkia halkova Nokianvirta, joka entisaikojen teollisuudelle tarjoamansa vesivoiman sijaan houkuttelee erityisesti innokkaita veneilijöitä ja kalastajia. Eikä Nokian vesistöistä puhuttaessa sovi unohtaa Ikaalisten ja Hämeenkyrön vesialueilta Nokialle laskevaa Siuronkoskea, jonka rannalla sijaitseva Koski-Baari on paikallisten legendaarinen kohtaamispaikka.

Mutta tarjoaa Nokia runsaasti muutakin nähtävää, kuin ainoastaan sen vesistöt. Maakravut viihtyvät varsin mainiosti myös Nokian useilla luontopoluilla sekä metsien marja- ja sieniapajilla. Ulkoilmassa viihdytään Nokialla niin jalan, pyöräillen kuin vaikkapa ratsain. Pyöräilyreitit ovatkin Nokialla maakunnan parhaimmistoa: 30 kilometrin Pyhäjärven maisemareitti kiertää nimensä mukaisesti Pyhäjärven ympäri sen upeissa rantamaisemissa, sivuten niin Tampereen eteläpuolta kuin naapurikunta Pirkkalaa.

Sadepäivänkään sattuessa Nokialla ei taatusti käy aika pitkäksi. Kulttuurin ja historian ystäville löytyy nähtävää esimerkiksi teattereissa, taidenäyttelyissä kuin useissa historiallisissa kohteissa. Kylpylähotelli Scandic Edenissä päivä hurahtaa kuin siivillä koko perheen voimin, minkä jälkeen kurnivat vatsat voikin täyttää jossakin paikallisista ravintoloista. Vauhdikkaampaan menoon tarjolla on lukuisia liikuntamahdollisuuksia aina kunnon hikitreenistä pallopeleihin sekä luistelusta golfiin ja keilaukseen.

Keskusta-alueen sydän – Poutunpuisto

Nokian keskusta-alue rakentuu suurimmaksi osaksi idyllisen Poutunpuiston ympärille, jonka kupeeseen onkin parhaillaan kohoamassa myös useita uusia asuinkohteita. Alueen kattava palvelutarjonta, erinomaiset kulkuyhteydet sekä useat aktiviteetit houkuttelevat alueelle uusia asukkaita vauvasta vaariin. Lapsiperheiden arkea alueella helpottavat lisäksi kävelyetäisyydellä sijaitsevat päiväkodit ja koulut aina peruskouluista ammatillisiin oppilaitokseen ja lukioon.

Poutunpuiston läheinen palvelutarjonta koostuu muun muassa ravintoloista, supermarketeista, pienistä kivijalkaliikkeistä, huoltoasemista sekä terveys- ja hyvinvointipalveluista. Alle 10 minuutin kävelymatkan päässä sijaitsevalta rautatieasemalta junaan hypätessä täydentyvät alueen omat palvelut lisäksi Tampereen yltäkylläisellä palvelukattauksella.

Puistoalueen tarjoamien leikki- ja liikuntamahdollisuuksien lisäksi aktiviteetteja vapaa-aikaan tarjoavat vain kivenheiton päässä esimerkiksi Nokian uimahalli ja jäähalli, urheilukentät ja kuntosalit, sekä kirjasto- ja kulttuuritalo Virta.

Tulevaisuus näyttää valoisalta myös sijoittajalle

Tampereen kaupunkialueen on jo vuosia huhuttu laajenevan naapurikaupunkiin – eikä suotta. Tampere on yksi Suomen houkuttelevimmista kaupungeista niin opiskelu- kuin työllistymismahdollisuuksiensa puolesta, eikä kaupungin asuntotarjonta tahdo enää riittää alati kasvavaan kysyntään. Vaikka myös Tampereella uudisrakentaminen on aktiivista, kysyntää asunnoille on yllin kyllin myös lähialueilla, joissa asuinympäristö on usein rauhallisempi ja hintataso saattaa olla hieman matalampi.

Tampereen naapurikaupunkina Nokia onkin erittäin houkutteleva asuinpaikka opiskelujen tai töiden perässä Tampereen seudulle muuttaville. Nokian kehitys on aktiivista ja painottunut viime aikoina erityisesti yhteistyöhön ja kulkuyhteyksiin Tampereen suuntaan. Nokia kiinnostaa myös sen tarjoaman pikkukaupunkimaisen tunnelman ansiosta: moni haluaa asua rauhallisesti lähellä luontoa, kuitenkaan kattavista lähipalveluista, hyvistä kulkuyhteyksistä sekä suurten kaupunkien tarjoamista mahdollisuuksista tinkimättä.

Asuntosijoittajalle Nokian uudiskohteet tarjoavatkin erinomaisia mahdollisuuksia niin hyvään vuokratuottoon, helppoon vuokralaisen etsintään kuin huolettomaan ja huoltovapaaseen sijoituskohteeseen.

Nokia pähkinänkuoressa:

  • Pirkanmaan toiseksi suurin kaupunki Tampereen länsipuolella
  • Matka-aika Tampereelle junalla 15 minuuttia, autolla alle 20 minuuttia sekä polkupyörällä noin 45 minuuttia
  • Kattavat ja laadukkaat julkiset ja kaupalliset palvelut sekä harrastusmahdollisuudet
  • Kaupungin järvimaisemien kehystämät laajat luontoalueet tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon

Nokian asukasmäärä on kasvanut viime vuosina huimasti, eikä suotta. Vauhdikkaasti kehittyvä, mutta kuitenkin luonnonläheinen ja asukasystävällinen kaupunki tarjoaa viihtyisän asuinalueen niin aktiivisille yksineläville, pariskunnille kuin lapsiperheille. Tutustu tuleviin uudiskohteisiimme Nokialla!

Nokian myytävät asunnot