fbpx

Yksikönjohtaja Ollilla on firma firman sisällä


Olli halusi lapsena lentäjäksi kuten muutkin pikkupojat. Vaikka nykyinen työpaikka sijaitsee aivan lentokentän kupeessa, ei Ollista tullut ilmailijaa vaan rakennusalan ammattilainen.

Ollilla on töitä T2H:lla takana nyt kuusi vuotta ja hän toimii tällä hetkellä yksikön johtajan tehtävässä. Hän vastaa itsenäisesti ja vastuullisesti kokonaisen rakennusyksikön liiketoiminnasta. Kuuden T2H-vuoden aikana hän on tehnyt kaikkia mahdollisia asuinrakennusprojektin johtamiseen liittyvää työtä, niin työmaalla kuin toimistossakin.

Koulutukseltaan Olli on diplomi-insinööri Tampereen teknillisestä yliopistosta.

– Jo koulussa opin, että valmistumispapereilla on paljon enemmän merkitystä silloin, kun suhteet työelämään on kunnossa. Panostin opiskeluiden ajan vahvasti verkostoitumiseen ja opintojen loppuvaiheessa päätin lähteä ulkomaille hieman reissaamaan ennen työelämään siirtymistä.

Melko pian Suomeen paluun jälkeen Olli sai kiinnostavan työtarjouksen isosta rakennusfirmasta, mutta koki, että hänen potentiaalinsa pääsisi paremmin esille ketterämmässä ja matalamman hierarkian yrityksessä.

– Otin yhteyttä T2H:n Samuliin, johon olin aiemmin jo tutustunut. Samuli tarjosi minulle töitä nopeasti kasvavassa yrityksessä!

Työ T2H:lla oli mainio hyppy tuntemattomaan, ja sen jälkeen vauhtia on riittänyt.

– Olen T2H:n toinen työntekijä ja olen ollut talossa kuusi vuotta. Tuona aikana olen oppinut valtavan paljon asioita ja näitä oppeja olen päässyt myöhemmin käyttämään. Minun jälkeeni meille on rekrytoitu kymmeniä ihmisiä duuniin, Olli kertoo.

T2H:lla annetaan vastuuta ja päätäntävaltaa, kun osoittaa olevansa kiinnostunut ja halukas kehittymään. Konkreettinen esimerkki tästä on juuri Ollin urapolku.

– Nykyisessä pestissäni yksikön johtajana vastaan melko itsenäisesti liiletoimintayksiköstämme. Minulla on tavallaan kuin firma firman sisällä, mikä on äärettömän motivoivaa ja opettavaista. Vastuullani on rakentamisen taloudellisuus, henkilöstöpuoli ja työmaa-asiat sekä tietenkin annan näkemykseni myös markkinointiin ja myyntiin.

T2H on kasvanut ja kehittynyt erittäin voimakkaasti koko seitsemänvuotisen olemassaolonsa ajan, ja yritykseen on rekrytoitu jatkuvasti lisää ammattilaisia hyvällä asenteella.

Liikevaihtomme tulee asettumaan seuraavalla tilikaudella 100 miljoonaan ja olemme voittoa tekevä yritys. Henkilöstömäärän yritys tulee tuplaamaan käytännössä tulevan vuoden aikana. Osaaville ja luotettaville työntekijöille on jatkuva kysyntä, ja haemme jatkuvasti työnjohtajia ja vastaavia työnjohtajia.

– On äärettömän siistiä olla osa tätä tiimiä, joka kasvaa koko ajan. Näen nuorissa oman historiani ja haluan olla mahdollistamassa heille inspiroivan urapolun omalta osaltani. Asenne ja potentiaali ratkaisee paljon.

T2H:lla annetaan vastuuta, mutta osataan myös vaatia vastuun kantamista mallikkaasti. Firma ja ihmiset kehittyvät vain yhdessä tekemällä, ja kaikkien panos on tärkeä.

– Meillä T2H:lla on erityisen tervettä uskaltaa mennä omalle epämukavuusalueelle, koska vain silloin oppii. Jokainen päivä on mahdollisuus kehittää itseään niin kokeneemmilta kuin nuoremmilta kollegoilta saaduin vinkein ja palauttein!